Søde kartoffel fritter i Airfryer – Pommes Frites

Preparation Time: 10 minutesCooking Time: 8 minutes

Er du på udkig efter den perfekte opskrift på søde kartoffel fritter, som bliver sprøde overalt og ikke kræver at blive vendt i øvnen konstant? Airfryeren er det perfekte redskab, til at lave dine søde kartoffel fritter perfekte som du ønsker dem på ingen tid.

20 Shares
Søde kartoffel fritter i Airfryer

Herhjemme er de søde kartoffel fritter en af vores favorit-opskrifter i Airfryeren. Der er næsten blevet den foretrukne spise frem for frosne pommes frites i airfryer, som jeg også har delt en opskrift på. Søde kartoffel fritter er ekstra bløde indeni, samtidig med at de er sprøde udenpå.

Inden vi fik en Airfryer, var søde kartoffel fritter ikke så ofte på menuen, da det er utrolig svært at få dem perfekte i ovnen, unanset hvor meget man er over dem. Der er som regel altid nogle der bliver sorte, mens andre stadig er helt bløde uden at have fået den sprøde overflade. Nu er det dog ingen sag at lave søde kartoffel fritter.

Vi har altid kunne lave dem perfekte i en frituregryde, men den har vi for længst kasseret, da det gav en forfærdelig fornemmelse i køkkenet flere dage efter. Har du selv haft en frituregryde, ved du helt sikkert hvad jeg snakker om.

Det er også derfor, at jeg virkelig elsker denne opskrift. Den er super enkel og giver nogle rigtig lækre og velsmagende søde kartoffel fritter hver gang.

→ Tjek også min opskrifter på søde bagekartofler i airfryer og bagekartofler i airfryer ud.

Sådan laver du søde kartoffel fritter i Airfryer fra bunden

Først skal du skrælle den/de søde kartofler du har løbt, da skindet på søde kartofler har til vane at være ret sejt efter tilberedning. Det har du helt sikkert prøvet, hvis du har lavet søde bagte kartofler. Efterfølgende kan du vælge at skylle dem og tørre dem helt.

Skær nogle tynde pommes frites ud af dem – sørg for at de alle er lige tykke, sådan at de kræver lige lang tid når de bliver tilberedt i din Airfryer.

Brug din oliespray eller hæl olie ud over de søde kartoffel fritter og vend em godt rundt, sådan at alle de søde kartoffel fritter har fået olie overalt. På den måde behøver du heller ikke at oliere bunden af din Airfryer.

Læg dine søde kartoffel fritter i kurven, uden at presse dem sammen, og giv dem 200 grader i ca. 8 minutter. Har du en Airfryer med et pommes frites program, som beder dig ryste kurven halvvejs, følger du bare denne vejledning (ryst dem når den bipper).

Når de søde kartoffel fritter har fået 8 minutter, bør du vurdere om de skal have 1 eller flere minutter ekstra, til at de har den ønskede sprødhed. Efterfølgende skal du krydre dem med de ønskede krydderier.

Længere nede i opskriften kan du finde inspiration til hvilke krydderier du kan brug foruden salt.

Lav søde kartoffel fritter fra frost

Hvis du vil lave butikskøbte frosne søde kartoffel fritter, skal du tillægge et par minutters tilberedning, da de kommer direkte fra fryseren:

 1. Hæld dine frosne, søde kartoffel fritter i Airfryer-kurven.
 2. Steg dem ved 200 grader i 8-10 minutter og ryst gerne pomfriterne halvvejs.

Det er vigtigt at notere sig, at Airfryers varierer meget i hvor effektive de er, så jeg vil anbefale dig at holde øje med dine søde kartoffel fritter første gang du laver dem, så du kan justere hvor meget tid og/eller hvor mange grader de skal have.

Krydderier til søde kartoffel fritter

Du kan krydre disse søde kartoffel fritter med lige hvad du har lyst til. Herhjemme bruger vi for det meste pommes frites salt. Andre gang er det bare almindeligt, godt salt.

Hvis du er ude efter en meget sød version af dine søde kartoffel fritter, kan du eksperimentere med kanelsukker – det kan også noget.

Her er et par krydderier, du kan afprøve:

 • Kanelsukker
 • Hvidløgspulver
 • Paprika
 • Cayenne
 • En Dry Rub
 • Timian

Tips til når du skal lave søde kartoffel fritter i Airfryer

 • Hvis du foretrækker en meget blød midte i dine søde kartoffel fritter, kan du skære de søde kartofler ud i lidt tykkere pommes frites. Her skal dine søde kartoffel fritter nok have lidt længere tid under tilberedningen.
 • Undlad at bruge andet end almindelig olie såsom vegatabilsk olie, avocado-olie eller raps-olie.

20 Shares

Ingredients

 • Søde kartofler
 • Salt
 • Krydderier du foretrækker

Instructions

 1. Skræl de søde kartofler.
 2. Skær de søde kartofler ud i den ønskede størrelser - sørg for at tykkelsen er den samme, så tilberedningstiden er ens for alle dine søde kartoffel fritter.
 3. Vend de søde kartoffel fritter i olie.
 4. Læg de søde kartoffel fritter ned i kurven.
 5. Giv de søde kartoffel fritter 8 minutter ved 200 grader. Vend fritterne halvvejs hvis nødvendigt.
 6. Efter de 8 minutter, bør du vurdere om de skal have længere tid, før at de har den ønskede sprødhed.
 7. Giv dine søde kartoffel fritter de krydderier du ønsker. Salt er naturligvis at foretrække.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Seneste indlæg

Copy link
Powered by Social Snap