7 fordele ved en Airfryer: Hvorfor de er guld værd

0 Shares

Brug blot 10 minutter ved at søge rundt på diverse madprofiler og grupper på de sociale medier, og du vil finde ud af, at Airfryers er dét der trender lige nu.

Det går op for flere og flere danskere lige nu, at der er rigtig mange gode fordele ved at investere nogle surt tjente penge i en Airfryer, som gør det nemmere og hurtigere at lave mad.

Som jeg selv ser det, er en Airfryer ikke bare ‘endnu et madlavningsapparat’, som du sandsnyligvis kommer til at gemme væk i skabet – lige som den pastamaskine, du ønskede dig forrige jul.

Jeg tror i min grundvold på, at Airfryers er kommet for at blive fremme i de danske hjem – i hvert fald hos dem, som kan se og forstå de mange fordele der kommer, når blot man tager sig tid til at sætte sig ind i hvordan Airfryeren fungerer.

→ Overvejer du at købe en Airfryer? Læs min guide til hvilken Airfryer du skal købe og se listen med Airfryer tilbehør.

Jeg var selv skeptisk før jeg købte min Airfryer

Da jeg første gang købte min Airfryer, var jeg skeptiker, som du måske er. Jeg har ikke meget plads i mit køkken, og dette er blot endnu et apparat, der vil optage værdifuld bordplads og sandsynligvis ikke bliver brugt så tit. Jeg sagde til mig selv, at jeg nok ville fortryde det, men jeg købte en alligevel.

Det viste sig, at jeg ikke kunne have været længere fra sandheden. Ikke nok med at jeg ELSKER min Airfryer, jeg bruger den nu til næsten alt – især de fleste ting, jeg engang har lagt i ovnen.

Det fylder meget, men at lade det stå på disken minder mig om at bruge det og betyder, at jeg ikke engang behøver at røre ved ovnen de fleste dage. Det er faktisk nyttigt.

Hvis du stadig er skeptiker, så tag et kig på nogle af de vigtigste fordele ved at eje en Airfryer. Du vil snart se, at det er en smart beslutning at købe en til dit hjem, som du ikke vil fortryde.

Nu skal vi til det – min liste med fordele ved Airfryer

1. Madlavning med færre kalorier

Den vigtigste enkeltfaktor for de fleste, der køber en Airfryer, er udsigten til sundere madlavning. Med meget lidt olie brugt i madlavningsprocessen er dette den perfekte måde at erstatte friturestegte fødevarer, der ikke er særlig sunde, med et sundere alternativ.

Du skal stadig sprøjte stegt mad, såsom paneret kyllingemørd og stegt fisk, med en smule olie, så paneringen bliver jævnt sprød, mens den koger, men mængden af ​​olie, du bruger, er væsentligt mindre. Du kan også tilberede pommes frites og tater tots og få et dejligt sprødt resultat, uden friturestegning.

2. En Airfryer er utrolig nem at bruge

Airfryeren startede som en slags erstatning for en frituregryde. Og selvom det var fantastisk, var det ikke nok til at overbevise de fleste om, at de havde brug for en, for der er alligevel ikke mange, der bruger en frituregryde regelmæssigt derhjemme.

Et almindeligt problem i disse dage er, at vi alle ville elske at lave mad oftere, men simpelthen ikke har tid til det. Det er derfor, færdigretter og takeaway er så populære, selv når vi ved, hvor usunde de er. Hvis du kunne tilberede mad som laks eller svinekoteletter i Airfryeren på under 20 minutter, ville du så ikke hellere gøre det end bestille udefra?

At Airfryers er hurtige og nemme at bruge betyder, at madlavning derhjemme er en meget mere fristende mulighed. Airfryeren gør aftensmaden ukompliceret. Alt du skal gøre er at krydre et stykke kød, f.eks. et kyllingebryst (selv fra frosset), læg det i kurven og sæt det til at koge. Så simpelt.

3. Din mad blive sprød og lækker

Hvis du tilbereder en masse frosne og panerede fødevarer, såsom løgringe og kyllingemørder , vil du bedst lide denne grund. Airfryeren sprøder faktisk den mad, du laver, så du får et sprødt og gyldent ydre i stedet for et gennemblødt rod.

Alt hvad du behøver er en lille smule spray madolie på ydersiden af ​​maden, og du vil ende med et sprødt og sprødt ydre. Dette er den perfekte måde at lave paneret på, og enhver form for frossen eller paneret mad.

Prøv at genopvarme pizzarester ! Det sprøder ikke kun bundskorpen, men genopliver perfekt toppings, når det opvarmer skiven igennem. Når den udkommer, er den lige så god, som den var den første dag.

4. En Airfryer er utrolig alsidig

Airfryeren er så meget mere end en sundere mulighed for friturestegning. Faktisk kan du tilberede stort set alt i dette apparat, lige fra stegt kylling til hele spaghetti-squash til karryretter og desserter.

Ja, det er fantastisk til tilberedning af frosne madvarer fra butik som pommes frites , tatertotter og pizzaruller. Så nemt, at børnene selv kan gøre det. Det er aftensmad, ordnet.

5. Hurtig – du sparer ofte halvdelen af tiden sammenlignet med en ovn

En stor fordel ved en Airfryer er, at den bliver ekstremt varm meget hurtigt, og den cirkulerende luft hjælper maden med at tilberede ensartet, blive brunet og sprød uden den store indblanding fra dig. Det betyder, at du vil være i stand til at reducere din tilberedningstid.

En Airfryer er hurtigere end at lave mad i ovnen, ikke kun fordi den hurtigt kan blive varm, men på grund af den mindre størrelse på en Airfryer sammenlignet med din ovn. En ovn har typisk brug for op til 10 minutter at forvarme, mens Airfryeren ikke har brug for nogen forvarmningstid for de fleste opskrifter.

Det betyder, at du kan lægge din mad lige i kurven, skubbe den ind i Airfryeren, indstille tiden og være klar til at spise på 10-15 minutter.

Det er et fantastisk værktøj til hurtige og nemme snacks. Uanset om det er til en fest eller efterskoleforkælelse, er det super nemt at tænde det, hælde din yndlingssnack i og tilberede det til perfektion inden for få minutter.

6. Det er nemt at genopvarme din mad

Ikke alene kan du tilberede det meste i en Airfryer, genopvarmning af mad i Airfryeren er en måde at gøre det endnu mere nyttigt. Der er et par grunde til, at du måske vil bruge en Airfryer til at genopvarme mad.

  • Det er en hurtig og nem måde at genopvarme mad på.
  • Det forhindrer maden i at overkoge eller brænde.
  • Det er nemt.
  • Det holder maden sprød og frisk smag.

7. Det er utrolig nemt at gøre en Airfryer ren

Er der nogen i verden, der ikke hader at rydde op efter madlavning? Sandheden er, at denne ubehagelige opgave kan tørre en hel del af fornøjelsen ved et godt måltid væk. Derfor vil du blive glad for at se, at en god Airfryer også er utrolig nem at rengøre efter brug.

Hvis du bliver ved med at rense den efter hver gang du laver mad i den, så kræver den bare en regelmæssig rengøring, ligesom du ville gøre en anden gryde eller pande, du brugte. Bare tilsæt sæbevand til kurven og brug en ikke-ridsende svamp til at rengøre indvendigt og udvendigt. Nogle Airfryer-kurve kan endda gå i opvaskemaskinen.

Du bør også gøre en dybere rengøring af hele enheden, inklusive kogespiralen cirka en eller to gange om måneden, afhængigt af hvor ofte du bruger den. Hvis du gør det regelmæssigt, er det ikke en vanskelig eller kedelig proces, som rengøring af ovnen kan være.

Hvorfor bruge en Airfryer

En Airfryer er en utrolig nem måde at tilberede stort set alt på. Du placerer maden i en friturekurv, og varm luft cirkulerer hurtigt rundt om maden, hvilket gør maden sprød – ligesom friturestegning, men uden olien. Du kan lave alt, hvad du vil lave i ovnen.

Hvilken oliespray er bedst til Airfryer?

Det største problem, de fleste frituregryder elskere står over for, er at finde den rigtige oliepray til at bruge på mad tilberedt i frituregryden. En fin olietåge vil hjælpe med at hele stykket mad bliver sprødt jævnt, så det er meget vigtigt.

Min personlige præference er at bruge rapsolie, ekstra jomfru olivenolie eller avocadoolie. Jeg bruger både en genopfyldelig sprayflaske som Evo på billedet nedenfor og ekstra jomfru olivenolie uden drivmiddel, som ikke har skadelige aerosoler eller kemikalier.

Konklusion

At eje en Airfryer er en stor beslutning. Ingen ønsker at købe noget, de ikke har brug for, men det behøver ikke at være svært, for der er så mange store fordele ved at eje en Airfryer, som du ikke havde forestillet dig, før du købte en.

Du vil snart lave alle slags gode fødevarer i din Airfryer, og jeg kan garantere, at hvis du gør en indsats for at bruge den, vil du ikke fortryde beslutningen.

0 Shares
Copy link
Powered by Social Snap