Sød bagekartoffel i Airfryer: Et sundere alternativ

Preparation Time: 5 minutesCooking Time: 45 minutes

Søde bagekartofler lavet i en airfryer er sprøde udenpå og lækre indeni. At halvvere bagetiden ved at lave din søde bagekartoffel i en airfryer i stedet for en almindelige ovn, er en fantastisk måde at lave søde bagekartofler på.

2 Shares

Søde kartofler er fyldt med næringsstoffer og sundhedsmæssige fordele – især når du bager dem i en airfryer. Herhjemme elsker vi at lave bagekartofler i vores airfryer, men de her søde bagekartofler står også højt på vores liste.

Det bedste med søde bagekartofler er, at du kan lave de søde bagekartofler forud for servering, og tage dem frem så snart maden skal serveres. Har du en stram tidsplan, er det i hvert fald en nem opskrift at følge, som ikke kræver at du er årvågen i løbet af bagningen.

Hvilke ingredienser har du brug for?

Der er ikke noget nemmere end at lave søde bagekartofler i en airfryer. Alt du skal bruge, har du helt sikkert allerede stående i skabene:

 • Søde bagekartofler: Du skal bruge det antal mellemstore søde kartofler, du tænker er nok til servering. Laver du dem som tilbehør, er 1 per mand nok. Er de det primære i måltidet, vil jeg anbefale 2 per person. De søde bagekartofler skal være faste og uden synlige mærker eller snit.
 • Olivenolie: Olivenolie er ikke blåt fuld af sunde fedtstoffer, men er også en god hjælper når det kommer til at give dine søde bagekartofler et sprødt ydre. Hvis du ikke har olivenolie, kan du også bruge smagsneutralie olier såsom rapsolie.
 • Krydderier: Salt og friskkværnet sort peber fungerer bedst for os herhjemme. Det står dig dog frit for, om du vil give dem noget ekstra smag i form af paprika, timian, cayennepeber, chili m.m.

Hvorfor bruge en airfryer

En airfryer er en utrolig nem måde at tilberede stort set alt på. Du placerer blot maden i kurven, og så vil den varme luft i airfryeren cirkulere omkring maden – præcis som i en almindelig ovn, blot mere effektiv da rummet er væsentlig mindre end i en almindelig ovn. Du kan lave alt i airfryer, som du normalt ville lave i din almindelige ovn.

Hvordan laver man søde bagekartofler i airfryer?

Som jeg har nævnt nogle gange, er det nemt at lave søde bagekartofler i en airfryer. Airfryeren gør alt arbejdet, det eneste du skal gøre, er at bruge 5 minutter på at klargøre de søde bagekartofler. Sådan laver du dine søde bagekartofler:

 1. Start med at vaske og skrubbe de søde bagekartofler for at fjerne snavs og skidt. Dup dem tørre med køkkenrulle. De skal være helt tørre, da det ellers vil tage længere tid at lave dem sprøde.
 2. Smør de søde bagekartofler ind i olivenolie overalt. Drys efterfølgende med salt, peber og andre krydderi hvis du ønsker det. Ønsker du ikke at bruge olie, kan du godt undlade det, det giver dog ikke det helt samme resultat som når til bruger olivenolie.
 3. Lig de søde bagekartofler i kurven til airfryeren. Du kan godt stable de søde bagekartofler hvis det er nødvendigt – men vær opmærksom på, at der hvor de rører hinanden, vil skindet nok ikke blive helt sprødt.

  Bag de søde bagekartofler i 45 minutter ved 200 grader på airfryerens normale program. Du er velkommen til at vende de søde bagekartofler halvvejs.

  De søde bagekartofler skal gerne være bløde i det – de bliver jævnt mere bløde end almindelige bagekartofler. Er de søde bagekartofler helt fast, kan du godt give dem 5-10 minutter mere.

  OBS: Alle airfryeres varmer forskelligt, så det kan godt være at dit resultat bliver anderledes end mit. Uanset hvad, anbefaler jeg altid at du kigger til maden du tilbereder undervejs, så du kan justere temperaturen op eller ned samt justere temperaturen.
 4. Efter tilberedning, bør du lade de søde bagekartofler køle lidt af. Server de søde bagekartofler med smør, salt, creme fraiche, purløg, salat, stegt bacon, salsa, cheddar eller hvad du ellers ønsker – man kan putte ALT i søde bagekartofler. Er det ikke fantastisk?

Relevante spørgsmål til bagte kartofler i airfryer

Hvor lang tid tager det for en sød kartoffel i airfryeren?

Mellemstore søde bagekartofler tilberedes ved 200 grader i 45-50 minutter. Typisk er de søde bagekartofler vi kan finde i supermarkedet mellemstore. Er de mindre end en normal bagekartoffel, skal du anse den søde bagekartoffel som lille, og derfor bør du mærke på kartoflerne efter 35-40 minutter for at sikre dig, at de ikke får for meget.

Skal jeg stikke huller i den søde bagekartoffel før tilberedning?

Nej, der er ingen grund til at stikke hul i den søde kartoffel.

Tips til at lave søde bagekartofler i airfryer

Her er et par punkter jeg ønsker at du skal tage med dig, når du laver søde bagekartofler i en airfryer:

 • Det er nødvendigt at skrubbe de søde bagekartofler.
 • Sørg for at vælge søde kartofler i samme størrelse, så de alle kræver den samme tilberedningstid.
 • Ønsker du at lave en sød version af de søde bagekartofler? Tilføj smage som kanel, brun farin eller sirup.
 • De bagte sødekartofler kan sagtens holde 3 dage på køl.
 • Bagekartfoler kan sagtens holde 3 måneder i en fryser – hvis ikke meget mere.

2 Shares

Ingredients

 • Sød bagekartoffel (1-2 per person)
 • Olivenolie
 • Salt og peber (evt. krydderi du elsker)

Instructions

 1. Vask og skrub bagekartoflerne og tør dem af med. De bør være helt tørre inden du begynder at bage dem.
 2. Bag de søde bagekartofler ved 200 grader i 45 minutter.
 3. Når de søde bagekartofler er helt bløde, er de færdige. Er skindet ikke helt sprød, kan bagekartoflerne sagtens holde til at få 5 minutter mere.
 4. Server de søde bagekartofler med smør, salt, creme fraiche, purløg, salat, stegt bacon, salsa, cheddar eller hvad du ellers ønsker - man kan putte ALT i søde bagekartofler.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Seneste indlæg

Copy link
Powered by Social Snap