Sådan rengør du din Airfryer

0 Shares

Airfryers har gjort det muligt at tilberede stegt mad uden at bruge en masse olie og lave et kæmpe rod, som du ville gøre med en frituregryde. Med korrekt brug og pleje vil din Airfryer gøre dig i stand til at lave velsmagende, men alligevel sund mad på et øjeblik.

Som med ethvert madlavningsapparat er det vigtigt at rengøre din Airfryer ordentligt efter hver brug, for at holde den funktionel og for at sikre ordentlig hygiejne i køkkenet. Nu hvor du ved, hvordan du bruger din Airfryer , er det tid til at lære præcis, hvordan du rengør din Airfryer: både efter brug og til en dyb rengøring.

Efter blot et par brug vil du bemærke, at olien og fedtet, der kommer af din mad under tilberedning, begynder at slibe kurven og det indvendige af kogepladen. Da dette er påbagt fedt, vil det hurtigt blive klistret og brændt på. Og det oversættes til “svært at rengøre”.

Lad ikke problemet forhindre dig i at rense din Airfryer efter hver brug. Din mad rører overfladen af ​​Airfryeren, og hvis den er snavset, når du bruger den, vil bakterier udvaskes i din mad og kan gøre dig syg.

Du bør rense Airfryeren, hver gang du laver mad i den, ligesom du vasker den ret, du bagte noget i, i ovnen. Hvis du lærer et par tips, bliver det super nemt at rengøre.

Regelmæssig rengøring af en Airfryer

Regelmæssig rengøring af din Airfryer er det, der holder den i topform uden røg eller dårlig lugt. Hvis du rengør den hurtigt efter brug hver gang, behøver den ikke en dyb rengøring oftere end hver 4-5 måned (afhængig af hvor ofte du bruger den).

De fleste Airfryers leveres med en kogeplade, der glider ind og ud af maskinen. Inde i den bakke er kurven, hvor du placerer din mad. Disse er typisk to separate stykker og kan tages af og rengøres separat. Det gør det meget nemt at rengøre.

 1. Efter brug, når kurven er afkølet, tilsæt varmt vand og flydende sæbe til kogepladen. Sæt kurven i bakken og lad den trække i vandet i cirka 10 minutter.
 2. Brug derefter en ikke-slibende skuresvamp til at fjerne eventuelle partikler fra kurven og bakken. Brug aldrig en slibende svamp eller skuresvamp, da de vil fjerne det non-stick-lag på bakken og kurven, som forhindrer maden i at klæbe.
 3. Skyl kurven og bakken med varmt vand og lad det tørre.

Så længe du vasker kurven umiddelbart efter brug, burde det være alt, du skal gøre for at holde Airfryerbakken og -kurven rene.

Så længe du vasker kurven umiddelbart efter brug, burde det være alt, du skal gøre for at holde Airfryerbakken og -kurven rene.

Husk på, at kurven danner et sejt mørkt lag fedt på indersiden, som ikke rigtig kan fjernes. Det er normalt, at dette sker, så du behøver ikke at stresse over det. Fedtet, der skal fjernes, vil være klistret og slimet.

→ Se også min guide til hvilken Airfryer du skal købe og de store fordele du får, ved at eje en Airfryer.

Hvorfor bør du bruge en Airfryer

En Airfryer er en utrolig nem måde at tilberede stort set alt på. Du placerer maden i en Airfryerkurven, og varm luft cirkulerer hurtigt rundt om maden, hvilket gør maden sprød – ligesom friturestegning, men uden olien. Du kan lave alt, hvad du vil lave i ovnen.

Rengøring af ydersiden af ​​Airfryer

Ydersiden af ​​Airfryeren skal også renses. Efter almindelig brug skal du blot tørre det af med en våd klud. Da ydersiden ikke bliver særlig fedtet, er det normalt nok med en hurtig aftørring.

Rengøring af de indre dele

Varmeelementet i en Airfryeren skal også rengøres med jævne mellemrum for at forhindre snavs og fedt i at hobe sig op. Afhængigt af din model kan det være nemt eller svært at nå varmeelementet og huset.

Spiralen bør rengøres cirka fire gange om året, medmindre du bemærker, at der kommer røg ud af Airfryerens udluftningskanal, hvilket normalt indikerer, at det er tid til en rengøring.

Afhængigt af hvor ofte du rengør det, kan der være en betydelig ophobning af fedtstænk i huset. Den kan rengøres med en blød skrubbesvamp med varmt sæbevand.

Brug aldrig en jernbørste eller hårde børster til at rengøre nogen del af Airfryeren. Brug i stedet en blød scrubber.

 1. Trin til rengøring af spolen og indvendige dele
 2. Lad Airfryeren køle af efter brug (ca. 20-30 minutter).
 3. Træk stikket ud og flyt det væk fra strømkilden.
 4. Vend den om til en position på hovedet.
 5. Rengør spolen med en svamp med varmt vand.
 6. Brug derefter svampen til at rengøre den omkring spolen, hvor der er fedt.
 7. Tør det med et håndklæde.

Bemærk: Det vil være nemmere at skrubbe fast fedtet af, hvis du renser det 20-30 minutter efter brug, så partiklerne er varme.

Tips til rengøring af din Airfryer

 • Airfryerens kurv er lavet med non-stick belægning, der kan ødelægges ved at bruge slibende materialer til at rengøre den.
 • En ikke-slibende skrubber er sikker at bruge. Du kan også bruge en blød eller medium børste , hvis det er nødvendigt. Brug ikke en skuresvamp eller brillopude.
 • Bagepulver blandet med vand kan bruges i stedet for opvaskemaskine.

Lav en grundig rengøring af din Airfryer i ny og næ

Ideelt set ønsker du at holde regelmæssig pleje af din Airfryer, så den aldrig når til det punkt, at den trænger til en dyb rengøring.

Hvis din Airfryer er blevet alt for snavset, hjælper en normal rengøring ikke meget. Når du først har ladet en masse fedt samle sig, vil det være meget svært at få det af. Så du skal bruge en opløsning af bagepulver for at få det rent.

 • ½ kop bagepulver
 • Et par spiseskefulde vand for at lave en pasta

Sådan rengør du din Airfryer med denne løsning:

 • Bland opløsningen godt, og børst den derefter på bakken og kurven med en svamp eller tandbørste.
 • Lad opløsningen virke magisk på fedtet. Lad det stå i cirka 20 minutter, hvis fedtet virkelig sidder fast.
 • Fjern opløsningen med en varm svamp. Du kan bruge scrubbersiden af ​​en ikke-slibende svamp til at fjerne sejt fedt.

Konklusion

Som du kan se, er det meget nemmere at holde din Airfryer ren, hvis du gør det regelmæssigt, og det gør den meget mere hygiejnisk at bruge. Det kan være et arbejde for noget albuefedt, hvis du lader det stå for længe uden en grundig rengøring.

0 Shares
Copy link
Powered by Social Snap