Spareribs i Airfryer

Preparation Time: 5 minutesCooking Time: 35 minutes

Spareribs i Airfryer er så nemme at lave, og du vil blive overrasket over, kødets mørhed og hvor sprøde de bliver.

Min foretrukne metode at tilberede spareribs på har altid været i ovnen, fordi det er så simpelt og giver de mest møre ribben, men da jeg først begyndte at stege ribben i Airfryeren, åbnede jeg døren til en helt ny verden.

Jeg vil altid elske ovnbagte ribben og bruge den metode, når jeg har tid til slow cooked madlavning. Men disse Airfryer spareribs bliver så fantastiske efter blot 25 minutter i Airfryeren. Enklere bliver det ikke. Ligesom når du tilbereder kyllingevinger i Airfryeren. De er hurtigt færdige og bliver sprøde, lige som du kan lide.

For den tid, du vil bruge på at tilberede disse små ribben i Airfryeren, vil du blive helt overrasket over, hvor vellykkede de bliver.

Jeg mener, de er ikke slow cooked på en udendørs grill i timevis – intet kan slå det – men de er fandme gode på kun 30 minutter.

Dry rub til ribben

En af nøglerne til at give disse ribben en intens smag er dry rub. En perfekt afbalanceret dry rub gør underværker for smagen, men forsegler også saften og forhindrer ribbenene i at tørre ud.

Det er faktisk fantastisk til alle typer kød, ikke kun ribben, og fungerer også godt til blomkål. Jeg synes, det tilføjer den helt rigtige mængde krydderi til ribben.

Den næstvigtigste ting er bbq-saucen. Når du luftsteger ribbenene, skal du pensle dem med BBQ-sauce og sætte dem på højeste indstilling i et par minutter, og de bliver helt sprøde, og får dig til at tro, at du lige har stegt dem over åben ild.

Sådan tilbereder du spareribs i Airfryer

1. Fjern sølvhuden (membranen)

En ting du skal huske ved forberedelse af ribben er, at der er en tynd sølvhud eller membran langs ryggen af ribbenene. Membranen er en tyk hud, der holder ribbenene sammen. Det kan være læderagtigt og sejt, så du skal helst fjerne det inden tilberedning.

Hvis du lader det blive på, bliver ribbenene mindre møre og sejere at tygge.

Det er nemt at fjerne sølvhinden. Bare vend ribbenene og find et stykke af hinden rundt om kødets kanter, som du kan få fat i. Du kan også skubbe et lille knivblad mellem sølvskindet og ribbenene og trække op for at løsne det.

Når du får fat i et stykke, skal du trække det tilbage, som hvis du pillede et stykke tape af. Hvis du får godt fat, kan du trække hele membranen af i ét stykke. Her er et billede til hjælp.

Bemærk: Hvis du ikke kan finde membranen, er det muligt, at slagteren allerede har fjernet den.

2. Tilsæt Dry Rub

Drys derefter din dry rub hen over ribbenene og gnid den over det hele. Prøv vores dry rub opskrift. Det er nemt at lave og tilføjer masser af smag.

Du kan lade den stå natten over i køleskabet med rub for endnu mere smag, men det er ikke nødvendigt.

En dry rub tilføjer et ekstra lag af intens smag til ribbenene. Jeg anbefaler stærkt at bruge det. Men du kan bruge lige den rub som du foretrækker. Du kan også bare bruge salt og peber. Krydder ribbenene rigeligt.

3. Steg dine spareribs i Airfryeren

Det er vigtigt at forvarme Airfryeren, før du kommer ribbenene i. Dette gør det muligt at komme op på en temperatur for jævn tilberedning, og det forhindrer maden i at klistre til kurven. Indstil den til 195 grader.

Jeg forvarmer i omkring 3-5 minutter. Når den er opvarmet, kan du komme ribbenene i kurven. Der er ingen grund til at spraye kurven med olie.

Du bliver nødt til at skære ribbenene i halve eller endda i tredjedele for at passe dem i Airfryeren, afhængigt af størrelsen på din Airfryer. Jeg bruger en 4,5 liter Airfryer, og jeg kan passe dem, når de er skåret i to. Halvdelene overlapper lidt i midten, men det påvirker ikke tilberedningen.

Læg kødsiden nedad i Airfryerbakken og steg i 20 minutter, og vend ribbenene efter 10 minutter.

4. Pensl dine spareribs

Når de 20 minutter er gået, trækker du kurven ud og pensler ribbenene på begge sider med BBQ sauce. Læg dem tilbage i Airfryeren med kødsiden opad.

Skru varmen op til 200 grader og steg i yderligere 3-5 minutter, eller indtil de er en smule forkullet på toppen. Pensl med ekstra BBQ sauce og servér.

Hvorfor bruge en Airfryer?

En Airfryer er en utrolig nem måde at tilberede stort set alt på. Du placerer maden i en Airfryerkurv, og varm luft cirkulerer hurtigt rundt om maden, hvilket gør maden sprød – ligesom friturestegning, men uden olien! Du kan lave alt i Airfryeren, som du ville lave i ovnen.

Airfryer spareribs – ofte stillede spørgsmål

Hvilken temperatur skal spareribs tilberedes ved i Airfryeren?

I denne opskrift tilbereder vi spareribs i Airfryeren ved 190 grader i 20 minutter. Hvor længe de skal stege ved denne temperatur, kommer an på er størrelsen på ribbenstativet. Et mindre stativ, vil sandsynligvis tage omkring 18 minutter, mens et større stativ vil tage op til 30 minutter. Hvis du tilbereder to stativer på én gang, skal du tilføje 5-8 minutter til tilberedningstiden.

Skal jeg dække ribbenene, når jeg laver mad i Airfryeren?

Nej. Der er ingen grund til at dække ribbenene eller lægge bagepapir under dem. Airfryeren cirkulerer luft rundt om maden for at tilberede den jævnt. Tildækning af dem forhindrer luftstrømmen.

Hvordan ved man, hvornår spareribsene er færdige i Airfryeren?

Spareribs er færdige, når den indre temperatur når 80 grader C. Det er når kødet er mørt, men ikke tørret ud. Kødet trækker sig ikke tilbage fra benet eller falder fra hinanden, som det gør ved langsom tilberedning, så brug det ikke som en indikation.

Bliver spareribs mere møre, jo længere tid de steger?

Ja, spareribs bliver mere møre, jo længere du steger dem, og derfor foretrækkes lang, langsom tilberedning frem for hurtigere tilberedning som i Airfryeren. Dette er dog en hurtig og nem tilberedning af spareribs og kødet bliver saftigt og mørt uden at blive tørt.

Skal ribben steges med bensiden opad eller nedad?

Den benede side af ribbenene skal vende opad i de første 10 minutter af tilberedningen. Så til den sidste halvdel vender du ribbenene og steger dem med bensiden nedad. Dette giver mulighed for ensartet tilberedning og dannelse af sprøde stykker på toppen af kødet.

Ingredients

  • 1 række spareribs
  • 2 spsk tør rub
  • 2-3 spsk bbq sauce

Instructions

  1. Fjern sølvmembranen på bagsiden af ribbenene. Krydr ribbenene med den tørre rub på begge sider.
  2. Hvis ribbenene ikke kan ligge udstrækt i airfryeren, kan du dele rækken i to.
  3. Læg ribbenene med kødsiden nedad i Airfryer-kruven. Steg ribbenene i 20 minutter ved 195 grader. Vend dem halvvejs.
  4. Efter de 20 minutter, pensler du ribbenene med din bbq sauce på begge sider. Lig ribbene tilbage i Airfryer-kurven med kødsiden opad.
  5. Steg ribbenene yderlig ved 200 grader til de har den helt rigtige farve. Herhjemme kommer de først ud, når de er begyndt at blive lidt mørke/sorte på toppen.
  6. Hvis du ønsker det, kan du pensle ribbenene med mere bbq sauce.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Seneste indlæg

8.5K views
Copy link
Powered by Social Snap