Bagekartoffel i airfryer: Perfekt konsistens på under 45 minutter

Bagekartofler i en airfryer er super sprøde og helt perfekte indeni. Det tager ikke mere end 50 minutter at lave bagekartoflerne i airfryeren, hvilket er meget hurtigere end i en traditionel ovn.

Bagte kartofler er velsmagende og meget nemme at lave. Især når du bruger en airfryer, er den en fremragende ret til både hverdage og weekender. Vi elsker bagt kartofler, og vi nyder også at servere dem som det primære element hvor de bliver fyldt med alt fra et stort salatbord med kød, dressinger og cheddar eller anden ost.

Det bedste er, at du kan lave kartoflerne på forhånd og opbevare dem til senere brug. Så hvis du har travlt eller haft en lang dag, kan du på 5 minutter klargøre bagekartoflerne og bage dem airfryeren mens du når alt det andet du har på programmet.

–> Se også min opskrift på søde bagekartofler i airfryer og frosne pommes frites i airfryer.

Hvilke ingredienser har du brug for?

Der er ikke noget nemmere end at lave bagekartofler i en airfryer. Det er fordi det ikke kræver nogen ud af kassen ingredienser. Du kan finde alt i dit køkkenskab. Her er hvad du skal bruge for at lave disse bagte kartofler:

 • Bagekartofler: du skal bruge mellemstore bagekartofler til denne opskrift. Sørg for at vælge friske råvarer. Bagekartoflerne skal være faste at røre ved og skal være uden snit eller blå mærker.
 • Olivenolie: Olivenolie er ikke kun fuld af sunde fedtstoffer, men hjælper også med at tilberede bagekartoflerne med sprød skind. Hvis du ikke har olivenolie, kan du også bruge avocadoolie eller rapsolie.
 • Krydderier: Salt og friskkværnet sort peber fungerer bedst altid godt sammen med en bagekartoffel. Hvis du ønsker det, kan du sagtens tilføje flere krydderier efter dine eller dine gæsters præferencer. Brug paprika for en lækker, røget og krydret smag. Du kan også bruge røde chiliflager eller cayennepeber. Tilføj spidskommen pulver for varme og karakteristisk smag.

Hvorfor bruge en Airfryer

En airfryer er en utrolig nem måde at tilberede stort set alt på. Du placerer maden i en airfryer-kurv, og varm luft cirkulerer hurtigt rundt om maden, hvilket gør maden sprød – ligesom når man steget noget i en frituregryde, men uden olien. Du kan lave alt, hvad du vil lave i ovnen.

Hvordan laver man bagekartofler i airfryer?

Som jeg sagde, er det nemt at lave bagekartofler i en airfryer. Det er airfryeren, der gør alt arbejdet. Forberedelsen tager ikke mere end 5 minutter. Sådan laver du bagekartofler i en airfryer:

 1. Start med at vaske og skrubbe for at fjerne snavs fra bagekartoflerne. Dup dem tørre med et køkkenrulle. Et tørt ydre vil hjælpe dem med at blive bedre.
 2. Dryp olivenolie over kartoflerne og gnid den på hele kartoflens yderside. Drys med salt og sort peber. Olien er nødvendig for at sikre, at kartoflens skind bliver sprød og tørrer ud. Tro mig, jeg har prøvet det begge veje, og uden olie er det bare ikke det samme. Du kan også sprøjte kartoflerne med madolie, hvis du foretrækker at bruge din oliesprøjte.
 3. Læg til sidst de bagekartofler i airfryer-kurven. Hvis du tilbereder mere end 2 kartofler, skal du sørge for, at de alle passer i bunden af ​​airfryer-kurven uden for meget overlapning. Dette sikrer, at de bliver pæne og sprøde og jævnt kogte.

  Kog kartoflerne i 50 minutter ved 200 grader. Vend dem halvvejs gennem tilberedningen. Efter 45 minutter, pres kartoflen. Hvis det giver let og føles en smule squishy, ​​er det gjort. Hvis det overhovedet er fast, skal du muligvis fortsætte med at lave mad i 5 minutter mere.

  Husk, at alle frituregryder tilbereder forskelligt og ved forskellige watt, så du kan få et andet resultat. Derfor er det vigtigt at tjekke maden et par gange under tilberedningen for at sikre, at du opnår det ønskede resultat.
 4. Trin 4: Når kartoflerne er færdige, tag dem ud af airfryer-kurven og giv dem et par minutter til at køle af, inden du skærer dem op. Server med smør, salt og purløg eller med din foretrukne topping.

Relevante spørgsmål til bagte kartofler i airfryer

Hvor lang tid tager det at bage en bagekartoffel i airfryeren?

Medium bagekartofler bages ved 200 grader i 45-55 minutter. I denne opskrift bruger vi mellemstore bagekartofler, men du kan bruge enhver størrelse, du kan lide. Det vil ændre tilberedningstiden en smule. Prøv at koge samme størrelse kartofler sammen, så deres kogetider bliver ens.

Skal jeg stikke huller i bagekartoflen før tilberedning?

Nej, der er ingen grund til at stikke hul i bagekartoffel. Du kan, hvis du vil, men det er ikke nødvendigt.

Tips til at lave bagekartofler i en airfryer

Her er et par ting, du bør huske på, når du laver bagte kartofler i en airfryer.

 • Det er nødvendigt at skrubbe bagekartoflerne.
 • Sørg for at vælge bagekartofler i samme størrelse, så de alle koger i samme hastighed.
 • De færdige bagekartofler kan holde op til 4 dage på køl.
 • Bagekartoflerne kan også fryses ned i minimum 3 måneder.

Ingredients

 • Bagekartoffel (1-2 per person)
 • Olivenolie
 • Salt
 • Peber
 • Andre krydderier

Instructions

 1. Rens bagekartoflerne godt, og tør dem helt tørre.
 2. Smør bagekartoflerne ind i olie og drys salt, peber og andet krydderi på dem.
 3. Put bagekartoflerne i airfryer-kurven.
 4. Bag bagekartoflerne ved 200 grader i 50 minutter til de er sprøde udenpå og bløde i midten.
 5. Lad dem køle af 5 minutter inden servering. Kan serveres som det primære element med diverse grøntsager og dressinger, eller som en side-dish med smør og/eller creme fraiche.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Seneste indlæg

10.3K views
Copy link
Powered by Social Snap