Frosne fiskefileter i Airfryer

Cooking Time: 10 minutes

Disse sprøde frosne fiskefileter, er super nemme at lave i airfryeren, så du sparer tid på at lave dit måltid.

0 Shares

Noget af det nemmeste du kan hive op af fryseren og lave til aftensmad er fiskefileter. Selvom de ikke er helt så sunde for dig, når de er paneret, og de har omkring det dobbelte kalorieindhold, er det stadig et sundt måltid, der kan nydes med en stor variation af tilbehør.

Den største debat er, hvilke butikskøbte fileter, der er de bedste. Vi har prøvet mange forskellige mærker og er kommet frem til, at REMA 1000 har en god paneret fisk. Du kender måske til et andet mærke, som du står ved? Lad mig høre fra dig i kommentaren.
Uanset hvad du vælger, vil det fungere med denne airfryer-opskrift.

Ingredienser du skal bruge

Det er ikke nogen overraskelse, at en stegt fiskefilet i airfryeren ikke har brug for mange ingredienser. Dybest set, viser vi dig bare vores metode til at airfry frosne panerede fiskefileter. Så det er alt hvad du virkelig har brug for! Da fileterne allerede er forberedt, behøver du ikke engang madlavningsspray.

  • 4 panerede frosne fisk – Du kan bruge lige det fiskemærke, som du foretrækker.
  • Citronbåde – Et skvæt citron giver en let syre til fisken.
  • Tatarsauce – hvis du kan lide at spise din fisk med tatarsauce eller en anden sauce. Dette er valgfrit.

Sådan tilbereder du paneret fiskefilet i airfryer 

Denne opskrift forudsætter, at du bruger frosne forpanerede fiskefileter. De har en belægning på dem, så de bliver sprøde i airfryeren. Du ville tilberede en fiskefilet uden panering lidt anderledes, fordi der ikke er nogen panering, til at gøre den sprød.

Læg den frosne panerede fisk i airfryerkurven. Der er ingen grund til at tø fisken op, og der er ingen grund til at forvarme airfryeren eller spraye kurven med olie.

Tilbered fisken ved 200 grader i 10 minutter. Sørg for at vende fisken én gang under tilberedningen for at sikre ensartet tilberedning. Når de er færdige, er de klar til servering.
Tip! Kom lidt citronsaft på dem inden servering for, at give dem en let syrlig smag. 

Airfrying tips og forslag

  • Olie er ikke nødvendig for at tilberede fiskefileter, fordi de allerede er lynstegt i olie.
  • Steg fisken fra frost. Det er ikke nødvendigt at tø den op først, og hvis du gør det, kan det gøre paneringen blød – ikke sprød.
  • Læg fisken i kurven, i et enkelt lag. Du ønsker ikke at overfylde kurven eller overlappe dem, da de vil blive bløde, hvor de overlapper hinanden.
  • Denne opskrift forudsætter, at du tilbereder gennemsnitsstore fiskefileter fra frossen tilstand. Det er ikke nødvendigt at forvarme airfryeren. Hvis du gør, skal du reducere tilberedningstiden med et par minutter. Hvis du tilbereder flere fileter i flere partier, vil det andet batch og fremefter stege lidt hurtigere. 
  • Husk, at alle airfryers tilbereder forskelligt, og dine fiskefileter kan være større eller mindre end mine. Juster tilberedningstiden i overensstemmelse hermed.

Ofte stillede spørgsmål

Kan man tilberede fisk i en airfryer til Fish n’ chips?

Ja, du kan lave fisk som er købt med dej omkring sig til Fish n’ chips i en airfryer. De vil have samme tilberedningstid som paneret fisk. Men hvis du selv pakker fiskene ind i en hjemmelavet dej, kan du ikke tilberede dem i airfryeren, da dejen bare vil falde ned i risten. De skal frituresteges først.

Kan du tilberede frossen fisk i airfryeren uden panering?

Du kan tilberede frossen fisk, der ikke har panering i airfryeren, men den skal tilberedes ved en lavere temperatur, fordi du ikke prøver at gøre den sprød, men derimod vil du bare varme den langsomt op. Du skal også spray kurven eller overtrække fisken med olie, før den lægges i kurven, ellers kan den sætte sig fast. Jeg plejer at komme et stykke bagepapir i bunden, for at undgå, at det sætter sig fast. Steg ved 170 grader i cirka 8 minutter, vend halvvejs.

Hvilket tilbehør kan jeg servere?

Det er super nemt at servere tilbehør til din panerede fisk. I nogle tilfælde kan du endda tilberede dem i airfryeren på samme tid, for at gøre det endnu hurtigere.

Til vores fisk foretrækker vi tilbehør som, airfryet blomkål, rosenkål og majskolber. Vi elsker disse sprød stegte kartofler, fordi de passer til næsten alt. Andre hurtige muligheder er at lave en grøn salat eller macaroni & cheese.

Hvorfor bruge en Airfryer?

En airfryer er en utrolig nem måde at tilberede stort set alt på. Du placerer maden i en airfryerkurv, og varm luft cirkulerer hurtigt rundt om maden, hvilket gør maden sprød – ligesom friturestegning, men uden olie! Du kan lave alt i airfryeren, som du ville lave i ovnen.

0 Shares

Ingredients

  • 2-4 fiskefileter alt efter størrelse
  • Citronbåde

Instructions

  1. Placer fiskefileterne i Airfryer-kurven. Sørg for at de ikke rører hinanden, da du risikerer at paneringen ikke bliver sprød overalt.
  2. Steg de frosne fiskefileter i Airfryeren ved 200 grader i 10 minutter. Halvvejs må du gerne vende dem, medmindre din Airfryer har varmelegeme både for oven og for neden.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Seneste indlæg

Copy link
Powered by Social Snap