Frosne pommes frites i Airfryer – Få dem helt sprøde

Cooking Time: 14 minutes

Denne opskrift på frosne pommes frites i Airfryer er en sundere måde at lave pommes frites på uden fritureolie, og de bliver perfekt sprøde og lækre, lige som du vil have dem.

20 Shares

Lige som du troede, at det ikke kunne blive nemmere, at tilberede frosne pommes frites, kommer airfryeren, og det er nu nemmere end nogensinde før.

Hvis du har købt en pose frosne pommes frites og har brug for at vide, hvordan du tilbereder dem i airfryeren, vil denne opskrift gøre det meget enkelt for dig.

Der er ingen nemmere måde at tilberede frosne pommes frites på end i airfryeren.

» Du kan også tilføje et frossent hvidløgsflute til din airfryer i slutningen 😉

Hvilke pommes frites skal man bruge?

Der er et hav af forskellige mærker af frosne pommes frites på frost. Hvilket mærke du bruger, afhænger virkelig af dine egne præferencer. Vi bruger oftest de helt tynde pommes frites fra REMA 1000.

» Tjek også min opskrift på bagekartofler i airfryer og søde bagekartofler i airfryer ud.

Airfryer-tilbehør jeg selv har derhjemme:

Kan jeg lave mine egne pommes frites?

Ja, selvfølgelig kan du lave dine egne fritter af rå kartofler. Den bedste måde at få dem ensartet på er at bruge en pommes frites skærer, som denne. Denne pommes frites skærer i professionel kvalitet giver dig den type fritter, du ville købe i en pose. De tilberedes med omtrent samme hastighed som frosne pommes frites.

Det eneste der er anderledes er, at du bliver nødt til at spray dem med olie for at få dem sprøde, fordi de ikke allerede har olie på dem, som de butikskøbte har.

Sådan tilberedes frosne pomfritter i Airfryer

Det eneste du skal gøre er at dumpe de frosne fritter i airfryer-kurven – ingen olie er nødvendig, fordi fritterne er forstegte med olie, så de har allerede nok olie til, at gøre dem sprøde.

Hvis du har en simpel airfryerkurv, kan du bare komme lige så mange fritter i kurven, som du ønsker at tilberede. Det gør ikke noget, hvis de er stablet oven på hinanden. Du vil give kurven et stort ryst halvvejs gennem tilberedningen, hvilket vil bryde dem op og give dem mulighed for at stege jævnt.

Men har du en bakke, som den herunder, til din airfryer, kan du sprede dem ud på stativerne for at få en mere jævn tilberedning.

Steg fritterne ved 200 grader i 14 minutter, ryst kurven halvvejs igennem programmet. Du kan ryste kurven et par gange under tilberedningen, hvis du virkelig har fyldt kurven op. Hvis jeg tilbereder en hel pose pommes frites på én gang, ryster jeg den gerne et par gange, så jeg er sikker på, at alle pomfritterne får nok.

Hvis dine pommes frites efter 14 minutter ikke har den sprødhed du ønsker, kan du roligt give dem et par minutter mere, eller indtil, at de har fået den sprødhed, du ønsker.

Hvis pommes fritterne ikke bliver sprøde nok, kan du give dem et spray med madolie, og give dem 2-5 minutter mere. Olien er med til at gøre dem sprøde.

Hvad skal man servere sammen med pommes frites?

Der er et utal af muligheder for hovedretter, at servere til dine fritter. Du kan lave dem alle i airfryeren eller i ovnen, hvis du ønsker det.

20 Shares

Ingredients

 • Pommes Frites
 • Evt. madolie
 • Salt (evt. andet krydderi)

Instructions

 1. Tilføj dine pommes frites til Airfryer-kurven - du må gerne stable dem. Det er ikke nødvendigt med olie i første omgang, da de som regel altid er forkogt i olie.
 2. Vælg pommes frites-programmet (hvis din Airfryer har det), og giv dem 14 minutter ved 200 grader.
 3. Halvvejs kan du med fordel ryste kurven, sådan at de midterste pommes frites ikke gemmer sig under hele stegningen.
 4. Kontroller at dine pommes frites har fået nok. Har de ikke det, kan du roligt give dem et par minutter mere og/eller sprøjte dem med lidt madolie.

2 thoughts on “Frosne pommes frites i Airfryer – Få dem helt sprøde

 1. Har ikke en airfryer (endnu). Jeg er lidt skeptisk.

  Bliver eksempelvis pommes frites ligeså god som i ønskebrønden?
  Og dermed mener jeg, at man ikke vil kunne se og/eller smage forskel i en blindtest?

  1. Hej Lars,

   En Airfryer er blot en mini-ovn.. og mine pomfritter bliver næsten lige så gode som i ønskebrønden.. Når alt kommer til alt, drejer det sig vidst mest om at finde de helt rigtige pommes frites 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Seneste indlæg

Copy link
Powered by Social Snap