Kan man riste brød i en Airfryer?

5 Shares
Ristet brød og toastbrød i Airfryer

Ristet brød i Airfyer? Ja, du læste rigtigt. Mange mennesker spekulerer på, om du kan riste brød i en Airfryer. Svaret er ja, det er intet problem at riste brød i en Airfryer! Ristning af brød i airfryeren er en hurtig og nem måde at lave en sund snack eller morgenmad på.

» Prøv også at lave Scramble Eggs eller hårdkogte æg – du vil ELSKE det.

Airfryeren er blevet et populært køkkenapparat i de senere år, da den er utrolig hurtig til, at tilberede maden ved dens cirkulering af varm luft i et lille rum. Har du ikke allerede en Airfryer, går du virkelig glip af noget. Den er fantastisk til at tilberede al slags mad – også til at riste brød eller varme frosne rundstykker.

Kan du riste brød såsom toastbrød i en Airfryer?

Ja, du kan riste brød (og toastbrød) i en Airfryer. Airfryeren er et alsidigt apparat, der kan bruges til alt fra stegning af kød og grøntsager, til bagning af brød. Grillning, bagning og stegning – Airfryeren kan det hele. En af de funktioner som sjældent bliver nævnt, er at den også er god til at riste brød. Denne opgave løser den hurtigt, og når du først har fået styr på tiden og graderne, hvor resultatet matcher dine præferencer, kan du godt pakke din brødrister væk.

Nøglen er at sikre, at brødet hverken får for meget eller for lidt. Ønsker du at riste brød med olie (såsom hvidløgsolie), kan du også sagtens give brødet en omgang med olien, inden du sætter det over. Sørg for at holde øje med brødet, da Airfryeren varmer meget effektivt – og brødet skulle helst ikke brænde på.

Airfryer-tilbehør jeg selv har derhjemme:

For at riste brød i airfryeren skal du bruge:

 • En Airfryer: En kurv, rist eller bakke egnet til at lave mad i.
 • Brød: Brug det brød du spiser til hverdag – al slags brød egner sig.
 • Eventuelt fedtstof til at smøre brødet med – her kan smør og olie sagtens anvendes.

Toppings:

 • Smør eller olie
 • Syltetøj, gelé, ost, pålæg mv.

Sådan rister du brød og toastbrød i din Airfryer

 • Forvarm din airfryer til den ønskede temperatur, herhjemme anvender vi 180 grader.
 • Læg brødet i kurven og holderen (se evt. min liste med Airfryer tilbehør).
 • Steg brødet 2-4 minutter. Ligger brødet ned, kan du eksperimentere lidt med at vende det 2/3 dele inde i stegetiden.

OBS: Jeg vil anbefale dig at teste din Airfryer, tid og temperatur af, inden at du kaster dig ud i, at riste brød til hele kvarteret. På den måde risikerer du ikke, at du ender ud med 5 skiver forkullet brød eller toastbrød.

Hvad med croutoner?

Jeg bruger også Airfryeren til at lave de lækreste croutoner, til de mange forskellige pastaretter jeg elsker – eller til når vi skal have en sprød Cæsarsalat. Det er langt hurtigere og mere effektivt end at tilberede dem i ovnen. Croutonerne bliver perfekt sprøde.

For at lave croutoner skal du blot:

 1. Forberede brødet, ved at skære det i tern til din foretrukne størrelse.
 2. Vende dem i olie (olivenolie med hvidløgssmag er min favorit).
 3. Drys et let lag salt henover croutonerne.
 4. Kom dine brødtern ned i Airfryeren og giv dem 5-6 minutter ved 190 grader.

Som regel laver jeg croutoner, når jeg har noget franskbrød, som de voksne og ungerne ikke nåede at få spist. Det hænder, at jeg også gør det med rugbrød, hvis jeg ellers når det inden det mugner – brødet må meget gerne være tæt på sidste holdbarhedsdato, da det dermed er ekstra tørt, og er effektivt til at suge olien til sig. Alternativt kan du skære brødet i skiver og lade det ligge på køkkenbordet til det er tørt.

For at forberede brødet, dryp let olivenolie på begge sider og drys med hvidløgssalt. Skær derefter brødet i tern, i den størrelse du ønsker. Følg derefter instruktionerne nedenfor for at riste dem i airfryeren.

Vil toasten flyve rundt i Airfryeren?

Dette er en reel bekymring! Mange lette fødevarer vil flyve rundt i airfryerkurven, mens den tilberedes. Nogle fødevarer vil tilberedes helt fint, mens at der er en chance for, at andre vil klæbe til varmeelementet og muligvis gå i brand.

Jeg bemærkede, da jeg startede min airfryer, at min toast var let nok til at flyve rundt. Der er et par måder hvorpå, at dette kan forhindres. Hvis du har et metalstativ eller bordskåner, kan du lægge dem oven på toasten, mens den tilberedes. Jeg har brugt tandstikker til at forhindre, at brødet flyver rundt, mens jeg lavede grillet ost i airfryeren.

Valgfri toppings

Du kan tilføje alt, hvad du vil, til din toast, når du har taget den ud af airfryeren. Jeg foretrækker bare at tilføje smør det meste af tiden, men disse valgfrie toppings er også gode til toast:

 • Syltetøj eller gelé
 • Mascarpone eller flødeost
 • Jordnøddesmør
 • Nutella

Hvordan forhindrer jeg, at brødet flyver rundt i kurven?

Et af problemerne ved at luftstege lette genstande er, at de kan hoppe rundt i kurven pga. den cirkulerende luft. Det kan ske med brød, og det kan blive blæst op i varmelegemet, hvilket kan få det til at brænde. For at forhindre dette kan du hægte brødet sammen ved hjælp af tandstikker, lægge en rist oven på brødet for at holde det nede eller placere det mellem bakkerne i din ovnagtige airfryer.

Hvilken type brød fungerer bedst?

Alle typer brød kan ristes i airfryeren. Brug det brød, du foretrækker, og hvad du plejer at riste i din brødrister, almindelige skiver hvidt, hvede eller surdej. Hvorfor ikke prøve at riste bananbrød, majsbrødsskiver eller endda keto-brød.

Kan du lave French Toast i Airfryeren?

Ja, du kan også tilberede French Toast i airfryeren! Når du har dyppet brødet i æggeblandingen, steges det ved 190 grader i airfryeren i cirka 5 minutter på hver side. Jeg har også lavet æg i midten i airfryeren, med et stykke bagepapir, så ægget ikke glider ned i revnerne.

5 Shares

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Seneste indlæg

Copy link
Powered by Social Snap