Genopvarm kylling i Airfryer: Sådan gør du det korrekt

0 Shares
Genopvarmet kylling i Airfryer

Det kan være svært at genopvarme kylling uden at ofre noget af dets saftighed og tekstur. Men genopvarmning af kylling i en airfryer fører til sprød skind og en kylling der stadig er saftig. Ikke alene er det hurtigt at genopvarme kyllingen i din Airfryer, men den bliver også lige så sprød, som da du lavede den.

Da stegt kylling som regel lavet i ovnen, stegt på en pande eller friturestegt med en masse fedtstof, “genaktiveres” olien ved at bruge Airfryeren til at genopvarme den, da den er med til bevare den lækre, sprøde skind. Ingen anden metode til genopvarmning kan efter min mening genskabe denne sprødhed, medmindre du er villig til at friturestege eller stege den på panden igen.

» Du kan også genopvarme pizza i airfryeren så let som ingenting.

Næste gang du skal genopvarme din kylling, kan du derfor sætte frituregryden til siden, den lange genopvarmning i ovnen og det altid-triste resultat man får når man bruger en mikroovn.

Selvom denne metode fungerer bedst til genopvarmning af stegt kylling eller paneret kylling, kan du også bruge airfryeren til at genopvarme kyllingebryst og kyllingelår. Læs videre for at finde ud af hvordan.

Kan du genopvarme kylling i en Airfryer?

Ja, du kan bruge Airfryeren til at genopvarme kylling, og det er faktisk den bedste, nemmeste og hurtigste måde at gøre det på.

Den cirkulerende luft i Airfryeren, kombineret med den lille plads i kurven, sprøder skindet på kyllingen, uanset om den har panering på den eller ej. Dette fører til en perfekt genopvarmet kylling eller kyllingevinger.

Faktisk kan du bruge din airfryer til at genopvarme en lang række rester, selvom de var nedkølet. Når du har prøvet airfryer-teknikken til at genopvarme din kylling, vil det helt sikkert blive din foretrukne måde at genopvarme din mad på.

Airfryer-tilbehør jeg selv har derhjemme:

Sådan genopvarmes kylling i Airfryer

Det tager normalt kun 5-6 minutter at genopvarme kylling i airfryeren, men genopvarmningstiden vil variere afhængigt af hvilken form for kylling du ønsker at genopvarme.

Individuelle kyllingestykker, såsom et ben, lår eller vinge, skal genopvarmes i 5-6 minutter ved 180 °C.
En hel kylling , eller rotisserie-kylling, skal genopvarmes i 10-15 minutter ved 190 °C.
Panerede kyllingefingre skal genopvarmes i 2-3 minutter ved 180 °C.

Trin 1: Placer kyllingen i et enkelt lag

Først og fremmest skal du placere kyllingen i Airfryeren, men du skal sørge for, at den ikke rører kanterne af Airfryeren eller andet kylling i Airfryeren. Dette er vigtigt, sådan luftcirkulationen er intakt under genopvarmningen, så skindet får lov at sprøde op inden at saften fra kyllingen forsvinder helt.

Trin 2: Steg kyllingen indtil den er gennemvarmet

Indstil Airfryerens temperatur til 180 °C. Steg til kyllingen er gennemvarmet. For at opnå optimale resultater skal du vende kyllingen halvvejs for at sikre, at begge sider af kyllingen bliver sprød.

OBS: For at være sikker på at kyllingen har fået nok, bør tempraturen i centrum være 75 grader. Til at måle temperatuen, vil jeg anbefale dig at bruge et kødtermomter.

Tips til genopvarmning af kylling i en Airfryer

  • Spis den genopvarmede kylling med det samme efter at den kommer ud af Airfryeren.
  • Du bør kun genopvarme kylling én gang. Flere genopvarmninger vil udtøre kyllingen – men det kan godt spises hvis du virkelig ønsker det.
  • Der er ingen grund til at forvarme din Airfryer, men hvis du gør det, skal du muligvis nedjustere den forventede genopvarmningstid.
  • Genopvarm kyllingestykker af samme størrelse for det bedste resultater. På denne måde sikrer du, at alt kyllingen bliver genopvarmentet på samme tid.

Hvad er den bedste måde at genopvarme kylling på?

Man kan godt blive lidt forudindtaget, når man er vant til at genopvarme sin mad i Airfryeren. Dog har jeg personligt genopvarmet mad såsom kylling på alle de måder der typisk eksisterer i et typisk køkken. Jeg tror ærligt talt, at dette er den bedste måde at genopvarme mad på.

Genopvarmning af kylling i airfryeren er hurtigt og nemt. Der er ingen grund til at spilde energi ved at tænde for ovnen, og du behøver ikke vente på, at Airfryeren forvarmes. Bare placer kyllingen i Airfryeren, indstil temperaturen og vent. Det er rigtigt, at du bør kigge til kyllingen undervejs og vende den halvvejs – men det tager kun nogle få sekunder.

Da airfryeren er formidabel til at gøre kyllingen sprød igen, så smager og fornemmes den næsten lige som da den blev lavet første gang.

Kan Airfryer gøre kyllingen sprød igen?

Ja, airfryeren er den bedste måde at gøre kyllingen sprød igen, på grund af den cirkulerende luft, der er med til at genaktivere olien i skindet på kylling og gøre den lige så sprød, som den var første gang. Det er også derfor, at vi altid bruger airfryeren til at genopvarme pizza . Madvarer hvor der er blevet brugt olie under tilberedningen, er altid gode at genopvarme i Airfryeren.

Kan du genopvarme udbenet kylling i Airfryer?

Genopvarmning af kylling i Airfryeren gør det øjeblikkeligt sprødt på ydersiden og forsegler alle safterne, mens indersiden bliver opvarmet og mør igen. Der er virkelig ingen forskel på et udbenet stykke kylling og en udbenet kylling.

Kan jeg genopvarme kyllingefingre i Airfryer?

Du kan genopvarme enhver type kylling i airfryeren, men kyllingefingre er særligt nemme at genopvarme. Alt du skal gøre er at lægge dem i kurven og stege dem ved 180 grader i cirka 3 minutter. De bliver genopvarmet og helt som nye igen.

0 Shares

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Seneste indlæg

Copy link
Powered by Social Snap