Scramble Eggs i Airfryer + Røræg

0 Shares

Jeg sværger altid til min Airfryer, så det her kommer nok bag på dig. Men er det nemmere at lave mad og/eller bedre at tilberede scrambled eggs i Airfryeren? Sikkert ikke. Jeg tror, at det altid vil være overlegent at tilberede dem på komfuret, men hvis du ikke har et komfur til rådighed og gerne vil lave nogle æg, er dette et godt alternativ.

→ Du kan også lave hårdkogte æg i airfryer.

Jeg har set folk tage deres Airfryer med på camping, eller studerende har måske en på deres kollegieværelse. Til disse tidspunkter, hvor du ikke vil eller kan bruge komfuret, kan du stadig tilberede dine æg! Brug dine røræg til at lave disse morgenmadstacos med laks, æg og avocado.

Ingredienser du skal bruge til røræg

Ligesom når du tilbereder dine scrambled eggs på komfuret, er det eneste du behøver et par af de mest basic ingredienser.

  • Æg
  • Smør
  • Salt og peber

Gode tips til at tilberede de perfekte røræg

Hver Airfryer tilbereder forskelligt, så det er bedst at tjekke æggene hvert minut, de første par gange. Det vil tage mellem 6 og 9 minutter at stege æggene. Men husk på, at der ikke er nogen faste regler om tilberedningstider for denne opskrift. Du skal bare holde øje med dem.

Lad ikke æggene ligge i Airfryeren i mere end 3 minutter ad gangen uden at røre i dem, ellers kan de brænde på. Vær opmærksom på, at første gang du tilbereder dine scrambled eggs i Airfryeren, ser det ud som om, at æggene slet ikke steger, men det gør de. 

Nær slutningen af tilberedningstiden, kan du tilføje ost, hvis du ønsker.

Bedste tilberedningstemperatur

For at være helt ærlig, tilbereder hver Airfryer forskelligt, så det vil muligvis tage dig et par forsøg, før at du finder frem til den temperatur, som du skal bruge til at tilberede dine æg. Jeg steger dem ved 150°C, og det fungerer bedst for mig.

Gå ikke højere end 150°C, ellers kan du ende med gummiagtige æg. Det er bedst at gå med en lavere temperatur og koge dem i længere tid, hvis det er nødvendigt.

Pander, der er sikre at bruge i Airfryeren

Enhver pande, der er ovnfast og passer i din Airfryerkurv, er sikker at bruge. Det kan være glas, keramik, metal eller silikone. Bare sørg for, at dit glasfad er designet til at blive opvarmet, da ikke alt glas er. Engangspander af aluminiumsfolie er også en mulighed.

Til Airfryeren fungerer mørke non-stick bageplader med lave sider også. De absorberer varmen og fremmer sprødhed og bruning.

Min Airfryer har en kurv, så en bageplade passer ikke heri. At finde en plade der passer, kan være svært. Det vigtigste er dog, at den kan holde til at komme i ovnen.

0 Shares

Ingredients

  • Æg (2-3 stk. per person)
  • Smør
  • Salt og peber

Instructions

  1. Kom smør i en pande eller skål der passer ned i Airfryerskålen og som kan tåle en varme på 150°C. Tænd Airfryeren på 150°C og lad smørret smelte deri. Det tager ca. 2 minutter.
  2. Mens smørret smelter i Airfryeren, pisk let æggene i en skål. Tilsæt salt og peber efter smag. Pisk derefter blandingen godt sammen til en ensartet masse (den er ensartet, så snart du kan tage piskeriset eller elpiskeren op, uden at der hænger en masse æggehvide omkring piskerisene).
  3. Når smørret er smeltet, tilsætter du æggemassen til Airfryerskålen. Giv æggene 3 minutter ved 150°C.
  4. Åben Airfryeren og rør æggene rundt med en plastik- eller træspatel.
  5. Steg yderlig 3 minutter, og rør derefter i æggene igen.
  6. Fra nu af, giver du dine røræg yderlig 1 minut indtil at de har den ønskede konsistens og du har dermed tilberedt dine lækre røræg i din Airfryer.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Seneste indlæg

Copy link
Powered by Social Snap