
Mandler er et nærende og et sundt valg, da de er rige på proteiner, fibre og sunde fedtstoffer. Mandler er også en god kilde til vitaminer og mineraler, såsom E-vitamin, magnesium og kalium. Saltede mandler er desuden et godt valg, hvis du forsøger at undgå andre snacks såsom chips, slik, saltede peanuts osv.
I denne opskrift vil jeg vise dig, hvor nemt du kan lave saltede mandler i din Airfryer. Du behøver kun få ingredienser, og alt efter behov, kan du tilføje ekstra salt til den næste omgang.
Ingredienser du skal bruge til at lave saltede mandler i din Airfryer
- Mandler
- Vand
- Salt
Nederst finder du opskriften med mål og vejledningen. Inden du når så langt, kan du jo overveje at nogle af smagsvarianterne, hvis du har mod på at lave lidt forskellige saltede mandler.
Så hvis du er interesseret i at lære, hvordan du laver de bedste saltede mandler nogensinde, så læs videre og lad sig inspirere:
Saltede mandler med lakrids
- 200 gram mandler
- 2 dl vand
- 2 spsk salt
- 1 spsk lakridspulver
Saltede mandler med soya og krydderier
- 200 gram mandler
- 2 dl soya
- 1 spsk hvidløgspulver
- 1 spsk paprika
- 1/4 tsk hvid peber
Saltede mandler med rosmarin
- 200 gram mandler
- 2 dl vand
- 2 spsk salt
- 1 spsk finthakket rosmarin
Saltede mandler med røget paprika
- 200 gram mandler
- 2 dl vand
- 2 spsk salt
- 2 spsk røget paprika
- 1 tsk finthakket rosmarin
Saltede mandler med citron
- 200 gram mandler
- 2 dl vand
- 2 spsk salt
- saft og skal fra 1 økologisk citron
Fremgangsmåden for alle de ovenstående opskrifter er ens:

Afvej salt og vand – 5 gram salt giver ikke helt så saltede mandler, så vil du gerne have saltede mandler, hvor man ikke er i tvivl om at de er saltede, så brug 2 spsk.

Opløs salten i vandet og tilsæt mandlerne. Lad mandlerne trække i blandingen i 30 minutter – rør gerne i dem af og til.

Put mandlerne i din Airfryer og giv dem 15-20 minutter ved 150 grader. Jeg undlod at lade væden blive ved – hvilket er en skam. Så lad gerne saltlagen blive ved mandlerne.
Efterfølgende skulle mandlerne gerne komme til at ligne disse:

Jeg håber at du kan bruge opskriften – og har du ikke en Airfryer, kan du lave mandlerne på samme måde i ovnen. Dog kan det godt være, at mandlerne skal have lidt længere til i en almindelig ovn. De er klar når de har fået den farve du ønsker.
Ingredients
- 200 gram mandler
- 1 dl vand
- 2 spsk salt
Instructions
- Skyld mandlerne.
- Hæld vandet og saltet i en skål stor nok til mandlerne.
- Når saltet er opløst, tilføjer du mandlerne og vender dem rundt. Mandlerne skal trække i saltlagen i ca. 30 minutter - rør gerne rundt i mandlerne 2-3 gange i løbet af de 30 minutter.
- Fordel mandlerne og vandet i en beholder, der passer til din airfryer og kan tåle varme.
- Giv mandlerne 150 grader i Airfryeren på det almindelige Airfryer-program i godt 20 minutter. Kig gerne til mandlerne af og til - nogle Airfryers bruger kun 15 minutter på at lave mandlerne perfekte.
- Efterfølgende bør du lade de saltede mandler køle helt af inden de bliver spist.