Kartoffelbåde i Airfryer

Preparation Time: 5 minutesCooking Time: 15 minutes

Disse Airfryer kartoffelbåde er så nemme at tilberede i airfryeren, og resultatet er en kartoffel med et tilfredsstillende sprødt ydre og luftigt indre.

0 Shares

Airfryeren er min nye bedste ven i køkkenet. Du kan lave næsten alt på under femten minutter. Og kartoffelbåde er en af de ting.

Jeg har altid elsket kartoffelbådes sprøde ydre og bløde indre. Serveret med en lækker honning-sennep dressing, har disse altid været i min top 10 over comfort-food. De er lige så gode som disse sprøde ovnstegte kartofler, som jeg altid har troet var kartoflernes hellige gral.

Men indtil at vi fik en airfryer, var det ikke nemt at lave sprøde kartoffelbåde derhjemme uden at skulle friturestege dem. Nu bruger jeg airfryeren til at lave dem, og det er så nemt! Frosne pommes frites er også utrolig nemme at lave og bliver uimodståeligt crunchy!

Jeg er besat, og jeg tror, at du også vil være det, efter at have prøvet denne opskrift. Tro mig, de bliver perfekte.

Sådan laver du kartoffelbåde i din Airfryer

Vi bruger almindelige kartofler med skræl. De har som regel nok stivelse i dem til at blive sprøde og alligevel forblive luftige indeni. Du kan eksperimentere med andre typer.

Start med at vaske og skrubbe kartoflerne, samt duppe dem tørre. Skær dem derefter i både. Jeg skar hver kartoffel i 6 både, og de blev tynde og sprøde.

Du kan lade skrællen blive på dine kartofler. Det giver en god tekstur, men bryder du dig ikke om skrællen, er det også helt fint at skrælle dem.

Smag til med salt og peber, eller brug et kryddersalt. Herhjemme kan vi godt lide, at bruge vores hjemmelavede dry rub. Det giver et ekstra “kick”. 

Tip! De smager også himmelsk med hvidløg, paprika og salt. Kom kartoffelbådene i en pose med lidt olivenolie, presset hvidløg, paprika og salt. Ryst posen og lad dem marinere et øjeblik. 

Spray kartoflerne med olie, og spray også bunden af airfryerkurven, for at forhindre at de sætter sig fast. (Husk, brug ikke en non-stick madlavningsspray! En genanvendelig oliespray er vejen frem!)

Læg kartoflerne i kurven, og sørg for at der er luft mellem dem, så de bliver sprøde på alle sider. Steg kartoffelbådene ved 200° grader i 13-15 minutter og vend dem gerne 1-2 gange i løbet af stegetiden.

Voila, velsmagende sprøde kartoffelbåde, der venter på at blive dyppet i din yndlingssauce.

Hvorfor bruge en Airfryer

En airfryer er en utrolig nem måde at tilberede stort set alt på. Du placerer maden i airfryerkurven, og varm luft cirkulerer hurtigt rundt om maden, hvilket gør maden sprød – ligesom ved friturestegning, men uden olie! Du kan lave alt i airfryeren, som du ville lave i ovnen.

Tips til at lave kartoffelbåde i Airfryer

Mange kartoffelopskrifter, som pommes frites og hashbrowns, foreslår at iblødsætte eller skylle kartoflerne i vand før bagning, for at reducere mængden af stivelse. Vi har testet det og fandt ud af, at kartoflerne var lige sprøde på begge tilberedningsmåder. Spar dig selv besværet og spring direkte til luftstegning.

Du kan skære kartoflerne i en hvilken som helst tykkelse til denne opskrift, men husk at tiderne vil ændre sig. Hvis du skærer kartoflen i kvarte i stedet for 6, øges stegetiden til 18 minutter i alt.

Hvilken olie- og oliespray er bedst til Airfryer?

Det største problem, de fleste airfryer brugere står over for, er at finde den rigtige olie- og oliespray til at bruge på fødevarer tilberedt i deres airfryer. Et fint lag olie vil gøre at maden bliver dejlig sprød.

Min personlige præference er, at bruge rapsolie, ekstra jomfru olivenolie eller avocadoolie.

Ligeledes, hvis du skærer kartoflerne i tern, som giver en perfekt “crunchy” størrelse, steger de færdig på 10-12 minutter.

Når du sprayer kartoflerne og kurven, skal du sørge for at bruge ren olie som avocado, raps eller vegetabilsk olie. Brug ikke en non-stick madoliespray.

0 Shares

Ingredients

  • Kartofler med skræl
  • Salt og peber
  • Madolie

Instructions

  1. Vask og skrub kartoflerne og skær dem i både.
  2. Vend kartoffelbådene i olie og tilsæt salt og peber efter smag.
  3. Kom kartoffelbådene i din Airfryer-kurv. Er du nødsaget til at stable dem, kan du indlægge 2-3 gange i løbet af stegetiden, hvor du med en paletkniv rykker lidt rundt på dem, så alle kartoffelbådene får lov at have lidt tid nederst, øverst eller i siden.
  4. Steg kartoffelbådene ved 200 grader i 13-15 minutter.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Seneste indlæg

Copy link
Powered by Social Snap