Frosne kyllingevinger i Airfryer

Preparation Time: 5 minutesCooking Time: 39 minutes

Frosne kyllingevinger i Airfryer tager blot et par ekstra minutter at tilberede, og de bliver lige så sprøde og saftige som optøede kyllingevinger, så hvorfor ikke springe optøningen over og bare gå til det!

Kyllingevinger tager kun 20 minutter at tilberede i Airfryeren hvis de er ferske. Det er en meget simpel middag eller frokost, du kan lave så hurtigt. Men mange gange glemmer vi at tage kyllingen ud af fryseren, og jeg får ofte spørgsmålet: kan jeg lave kyllingevinger af frosne i Airfryeren?

Du kan absolut lave dem fra frosne. Bortset fra den ekstra tid, det tager at lave mad, vil du ikke engang mærke en forskel. Så hvis du er presset på tid og ikke har optøet vingerne endnu, så fortvivl ikke. Bare læg dem i Airfryeren og lad det gøre arbejdet. Prøv disse nemme frosne svinekoteletter og frosne rejer i Airfryeren og se, hvor nemt det virkelig er.

Ingredienser du skal bruge

Du skal bruge følgende ingredienser for at lave frosne kyllingevinger i Airfryeren:

  • 500 gram kyllingevinger: Hvis de ikke er skåret i stykker, når du køber dem, skal du muligvis fjerne vingespidsen og løsne vingeleddet.
  • Madlavningsspray: Det hjælper bare med at sprøde huden. Du kan sprøjte kyllingen halvvejs gennem tilberedningen, efter at den er helt optøet, og endnu en gang nær slutningen af tilberedningen for at forhindre, at skindet tørrer ud og gør det dejligt sprødt.
  • Krydderier: Jeg plejer bare at bruge salt og peber på kyllingevingerne, og så dryppe dem med en sauce, når de er lige ved at være færdigstegte. Du kan bruge enhver form for krydderi eller sauce, du kan lide.

Sådan laver du frosne kyllingevinger i Airfryer

Da kyllingevingerne begynder at være frosne, vil du gerne vente med at tilføje krydderier, indtil de er tøet lidt op og faktisk holder på krydderiet.

Så læg de frosne kyllingevinger i Airfryer-kurven. De kan overlappe og/eller stables oven på hinanden.

Start det med at stege ved 200 grade i 40 minutter. Efter 10 minutter rystes kurven. Ryst kurven igen halvvejs i tilberedningen. Spray vingerne med madlavningsspray og krydr med salt og peber.

Omkring 5 minutter til slutningen af tilberedningen, ryst kurven igen og sprøjt endnu en spray olie. Hvis dine kyllingevinger var ret store, vil du måske tjekke den indvendige temperatur med et kødtermometer for at sikre, at den har nået den rigtige temperatur på 75 grader.

Hvis du vil tilføje en glasur eller sauce til vingerne, skal du gøre det, når der er cirka 10 minutter tilbage på timeren. Brug en drypningsbørste til at pensle på BBQ sauce, Frank’s Buffalo sauce eller enhver anden glasur efter eget valg, hvis du vil. Du kan også smide dem i sauce efter kogning for at tilføje mere smag.

Hvis du leder efter en sauce til at servere dem med, så tjek disse dips til kyllingevinger. Jeg elsker personligt at servere dem sammen med BBQ-sauce, en sød sojasauceglasur eller Franks Red Hot Sauce.

Kan jeg fordoble opskriften?

Ja, du kan fordoble opskriften og lave op til 2 pund frosne kyllingevinger ad gangen, hvis du har en større Airfryer. Jeg har en 5,5 liter Airfryer-kurv, og jeg synes, at 1,5 pund vinger er det maksimale, der passer uden at de bliver for overfyldte til at blive sprøde.

Ved fordobling steg i 45 minutter, eller indtil skindet er sprødt. Sørg for at ryste kurven mindst to gange under tilberedningen. Med så mange vinger skal du måske røre dem med en spatel i stedet for. Bagetiden vil variere afhængigt af størrelsen på din Airfryer-kurv og størrelsen på vingerne, så sørg for at tjekke temperaturen på vingerne.

Kan disse kyllingevinger steges i ovnen i stedet?

Hvis du ikke har en Airfryer, kan du i stedet bage kyllingevingerne i ovnen. Forvarm ovnen til 200 grader og steg vingerne på en bageplade med en silikonemåtte eller bagepapir i 45 minutter, og vend dem halvvejs gennem madlavningen.

Kan jeg dryppe kyllingevingerne i Airfryer?

Du kan dryppe kyllingevinger med en sauce – som en der blev nævnt ovenfor – i Airfryeren, hvis du ønsker det. Du ønsker ikke at gøre det for tidligt i madlavningsprocessen, ellers kan det brænde.

For at dryppe kyllingevingerne med en sauce, vent til de sidste 5 minutter af tilberedningen. Så hvis du koger dem i 30 minutter, vil du vende dem efter 15 minutter og derefter dryppe dem efter 25 minutter. Ryd den ene side af vingerne, kog i yderligere 3 minutter, vend derefter og rist dem igen. Kog til de når den ønskede sprødhed.

Hvilke tilbehør skal serveres?

Der er nogle virkelig nemme tilbehør, du kan servere med din hovedret tilberedt i Airfryer. I nogle tilfælde kan du endda tilberede dem sammen i Airfryeren for at gøre det endnu hurtigere.

Nogle af vores foretrukne tilbehør at servere inkluderer Airfryer blomkål, rosenkål og majskolber. Vi elsker disse sprøde knuste kartofler og hyttefrites, fordi de passer til næsten alt. Andre hurtige muligheder er at lave en sidehavesalat eller noget makaroni og ost.

Ingredients

  • 500 gram frosne kyllingevinger
  • 1 tsk salt
  • 1 tsk peber
  • 1 tsk hvidløgspulver (kan undlades)
  • Olie

Instructions

  1. Put de frosne kyllingevinger i Airfryer-kurven og giv dem først 15 minutter ved 200 grader.
  2. Åben Airfryeren og sprøjt kyllingevingerne med olie og tilsæt dine krydderier.
  3. Steg nu kyllingevingerne i yderlig 20 minutter - og tilsæt ekstra krydderi eller sauce hvis du ønsker at tilføje f.eks. barbecuesauce.
  4. Steg kyllingerne 5 minutter mere og lad dem køle af inden de serveres.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Seneste indlæg

3.9K views
Copy link
Powered by Social Snap