Nem airfryer opskrift på hel kylling

Preparation Time: 5 minutesCooking Time: 1 hour

Vidste du, at du kan tilberede en hel kylling i Airfryer? Ikke nok med at det er en nem måde at lave en hel kylling på - skindet er sprødt og kødet saftigt.

15 Shares

Hver gang jeg laver en hel kylling i airfryeren, bliver jeg overrasket over, hvor perfekt den bliver. Det er så nemt at gøre, at det får mig til at spekulere på, hvorfor jeg ville lave det på en anden måde. Hvis du ikke har gjort det, vil jeg klart anbefale at prøve det.

At lave en hel kylling plejede at være denne timelange affære, der involverede stegning i ovnen i mindst en time, sammen med en rodet oprydning. Men jeg slog igennem, fordi det er et lækkert måltid, det sikrer også, at vi har tilovers kylling til sandwich og salater i løbet af ugen. Vi elsker denne nemme kylling og broccoli.

Nu er jeg begejstret for at lave en hel kylling, for airfryeren gør det så utrolig nemt.

Du vil sandsynligvis blive meget overrasket over, hvor lidt tid det tager at lave en hel kylling i airfryeren. Takket være den cirkulerende luft og det lille kammer, hvori den tilberedes, kan kyllingen tilberedes på kun 50 minutter med minimal oprydning.

Ikke alle Airfryers vil stege med samme hastighed, så det er meget vigtigt at kontrollere den indre temperatur på din kylling med jævne mellemrum for at sikre, at den bliver tilberedt til den korrekte temperatur. Jeg bruger dette praktiske termometer til øjeblikkelig aflæsning fra Thermapen.

Sådan tilberedes en hel kylling i en Airfryer

Der er to trin til at lave en hel kylling i airfryeren. Det er faktisk meget, meget enkelt. Den består i at krydre kyllingen og lægge den i airfryeren . Helt seriøst. Bliver det nemmere end det?

Jeg elsker også, hvordan alle begejstres over kyllingen, som om jeg brugte timer på at lave den. Maksimal kudos med minimal tid! Det er det, vi går efter her.

1: Forbered den hele kylling

Bemærk, at du skal sørge for, at den kylling, du køber, kan passe i din kurv. Jeg har en 6,4 liter Airfryer, og der er rigeligt med plads til en almindelig 1.200 grams kylling. De typiske Airfryers har dog kun plads til 4,6 liter, hvilket godt kan gå til en 1.200 grams kylling – men så heller ikke meget mere.

Tag kyllingen ud af køleskabet cirka 30 minutter før du vil begynde at tilberede den, så den kan komme op på temperatur. Det er okay, hvis du springer denne ekstra tid over, men det kan betyde, at du koger den i et minut eller to længere.

Bland din våde rub og børst den over hele kyllingens ydre, og sørg for at komme ind i sprækkerne.

2: Steg kyllingen i din airfryer

Jeg synes altid, at det er bedst at lade airfryeren forvarme i et par minutter. Det hjælper med at forhindre, at maden klæber til kurven, og ligesom ovnen hjælper den med at holde tilberedningstiden ensartet.

Så stil din airfryer i et par minutter længere, end du har tænkt dig at tilberede den til. I dette tilfælde indstiller vi det til 60 minutter.

Efter 5 minutters opvarmning, læg den krydrede kyllingebryst nedad i kurven og start uret. Der er ingen grund til at oliere kurven, da kyllingen er belagt med smør.

Vend kyllingen efter 30 minutter, så den vender opad med brystet.

Hvorfor bruge en Airfryer

En airfryer er en utrolig nem måde at tilberede stort set alt på. Du placerer maden i en Airfryer-kurven, og varm luft cirkulerer hurtigt rundt om maden, hvilket gør maden sprød – ligesom når du frituresteger den, men uden olien. Du kan lave alt, hvad du vil lave i ovnen.

Dette kan være lidt udfordrende, for du skal passe på ikke at forstyrre den smukke sprøde skind. Hvis du bruger en tang til at gribe det omkring midten, vil skinden sandsynligvis knække. I stedet bruger jeg 2 gafler i hver ende til at skyde den og løfte den ud, så kan du dreje den og sætte den ind igen.

3: Kontroller at den hele kylling har fået nok

Når du nærmer dig slutningen af ​​tilberedningstiden, skal du begynde at kontrollere kyllingens indre temperatur. Lårene tilberedes hurtigere og når den korrekte indre temperatur hurtigere, så sørg for at tjekke brystet uden at røre knoglen.

Det bør nå den indre temperatur på 75 grader. Fortsæt med at lave mad og kontrollere hvert 5. minut, indtil den temperatur er nået.

Når det er færdigt, tages det ud af kurven for at hvile i 5-10 minutter, før det skæres i det. Dette sikrer, at al saftigheden ikke løber ud i det sekund, du skærer i.

Vil kyllingen have sprød skind?

Når du tager kyllingen ud af airfryeren, vil du ikke tro, hvor sprødt skindet er.

Luftcirkulationen hjælper med at få den super sprød og sprød. Det er så lækkert, især med rub på det. Du vil ikke være i stand til at modstå. Det bedste er, at hver del af kyllingen bliver lige sprød. Ingen bløde pletter, som når du tilbereder den i ovnen.

En hel kylling er sådan et godt måltid at lave, fordi det bliver ved med at give. Du kan nemt lave flere måltider af den ene kylling. Så kan du bruge resterne til andre ting, som f.eks. kyllingesalat

15 Shares

Ingredients

  • Hel kylling
  • 1/2 tsk hvidløgspulver
  • 1/2 tsk rosmarin
  • 1/2 tsk paprika
  • 1/2 tsk salt
  • 1/4 tsk peber

Instructions

  1. Tag den hele kylling ud af køleskabet 30 minutter før tilberedning.
  2. Forvarm airfryeren til 180 grader.
  3. Bland olien med alle krydderierne i en skål.
  4. Dup kyllingen tør og pensl hele kyllingen godt ind i krydderilagen.
  5. Læg den hele kyllingen med brystsiden nedad i airfryeren og steg den 30 minutter.
  6. Vend kyllingen og steg den i yderlig 20-30 minutter til at kyllingen har en kernetemperatur på 75 grader. Steg kyllingen lidt længere tid, hvis den ikke er helt oppe på de 75 grader.
  7. Lad kyllingen hvilke i 10 minutter før udskæring.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Seneste indlæg

Copy link
Powered by Social Snap