Denne Airfryer opskrift på svinemørbrad kombinerer søde og salte krydderier for at skabe et lækkert stykke svinekød, der kan skæres i skiver og serveres med lige det tilbehør, du kan lide. Farinbelægningen karamelliserer svinekødet og giver det en smule knas og afbalancerer eventuel spice fra chilipulveret.
Svinemørbrad er mager og kan blive ret tør, hvis den ikke tilberedes korrekt. Da Airfryers giver et jævnt tilberedningsmiljø, er det nemmere at tilberede mørbraden uden at tørre den ud. Det er super hurtigt og bliver perfekt hver gang. Hvis du heller ikke kan få nok af svinemørbrad, skal du prøve disse udbenede svinekoteletter og flæskesteg.
Ingredienser du har brug for
Du kan blande krydderierne til denne svinemørbrad, så de passer til dine præferencer. Enhver dry rub vil fungere godt. Jeg plejer bare at blande en hurtig rub med et par krydderier med en kraftig smag.
- Svinemørbrad: Afhængigt af størrelsen på din mørbrad, skal du muligvis rulle den op for at passe den i Airfryerkurven. Du kan også skære den i to stykker, hvis det er nemmere for dig.
- Brunt sukker: Brunt sukker er en fantastisk tilføjelse til denne rub, fordi det hjælper skorpen med at få en flot karamalisering. Det vil også modvirke eventuel brændende fornemmelse fra chilipulveret, hvis du vælger at bruge en stærk chili.
- Paprika: Du kan bruge enten spansk eller røget paprika, alt efter hvad du foretrækker.
- Chilipulver: Alt efter hvor krydret du kan lide din mad, kan du bruge enten mildt eller stærkt chilipulver. Mild vil ikke tilføje nogen spiciness, kun smag, til din dry rub.
- Løgpulver: Det er bedst at bruge løgpulver til dry rubs, da det vil fordele sig mere jævnt i hele svinekødet. Tilsætning af det vil give en subtil løgsmag.
- Madolie
Hvorfor tilberede svinemørbrad i en Airfryer?
En Airfryer er en utrolig nem måde at tilberede stort set alt på. Du placerer maden i en Airfryerkurv, og varm luft cirkulerer rundt om maden, hvilket gør maden sprød – ligesom ved friturestegning, men uden olie! Du kan lave alt i Airfryeren, som du ville lave i ovnen.
Sådan tilbereder du svinemørbrad i din Airfryer
Tag svinemørbraden ud af køleskabet 15 minutter før tilberedning, så den kan komme op på stuetemperatur. Dette vil hjælpe med at sikre ensartet tilberedning uden at udtørre kødet.
Bland krydderierne sammen i en skål. Mariner hele mørbraden med krydderiet. Hvis du har tid, kan du lade dette sidde i cirka 5 minutter for at trække ind i kødet. Det hjælper med at danne skorpen og forhindrer de tørre krydderier i at flyve af svinekødet, når Airfryeren begynder at blæse det rundt.
Læg mørbraden i Airfryerkurven. Du kan forme den til kurven, så den passer, eller skære den i to stykker. Spray svinekødet let med madlavningsspray. Det kræver ikke meget olie.
Steg ved 190 grader i 20 minutter, vend og spray igen halvvejs gennem tilberedningen. Da hver Airfryer tilbereder forskelligt, er det en god ide at kontrollere den indre temperatur, når den nærmer sig de sidste 5 minutter.
For perfekt saftigt svinekød skal kødet lige nå 63 grader, før du tager det ud for at lade det hvile. Hvis du kan lide det gennemstegt, hvilket kan gøre det sejt og tørt, kan du stege svinemørbraden til den når de 71 grader. Tag mørbraden ud af kurven og lad den hvile i 5 minutter, inden den skæres i skiver.
Ofte stillede spørgsmål om svinemørbrad
Hvordan ved jeg, at svinekødet er færdigstegt?
Det er vigtigt at tilberede svinekød grundigt, men du vil heller ikke overdrive det, da det bliver tørt og sejt. Den bedste måde at se, om svinemørbraden er tilberedt, er ved at bruge et kødtermometer. Sæt termometeret gennem den tykkeste del af svinekødet. Den indre temperatur skal være i omkring de 63-71 grader.
Med videretilberedning kan du tage svinekødet op ved 60 grader, og hvis du hviler det i 5-10 minutter, vil det stige op til den perfekte indre temperatur på 71 grader.
Hvad er forskellen mellem svinemørbrad og svinekam?
De er forskellige udskæringer af svinekød, så deres tekstur og smag er lidt anderledes. Svinemørbrad er meget slankere og er bedre til hurtig tilberedning. Svinekam er mere til grill eller slow cook tilberedning. Du kan tilberede svinekam i Airfryeren, men det bliver bedst tilberedt ved en anden temperatur og tid, end du ville tilberede mørbrad.
Skal jeg marinere svinekødet?
Denne opskrift bruger en dry rub, så marinering er unødvendig i denne opskrift. Jeg synes ikke, det er nødvendigt at marinere svinekød før tilberedning, men hvis du kan lide den tilsatte smag, kan du marinere i op til et døgn, inden du tilbereder mørbraden efter denne vejledning.
Tips og noter
- Jeg anbefaler at skære den tynde hinde af, der er på svinemørbraden. Ikke alle udskæringer af mørbrad vil have denne membran, men hvis den har, anbefaler jeg at fjerne den. Brug en skarp kniv til at skære membranen over og træk den forsigtigt af.
- Efter at have gnedet kødet med din foretrukne dry rub, lad det sidde i cirka 5 minutter for at fugte rubben og skabe en god skorpe.
- Når svinemørbraden er færdigstegt, lader du svinekødet hvile på et skærebræt i cirka 3 minutter. Dette vil hjælpe med at holde svinekødets juice inde.
Udskiftninger
- I stedet for chilipulver kan du bruge andre krydderier, som f.eks. tørret rød chilipeber. Hvis du ikke kan lide krydret mad, så lad være med at bruge det overhovedet i opskriften. Jeg bruger et mildt chilipulver, der tilfører smag, men uden den brændende fornemmelse.
- Hvis du står uden sprayolie, fungerer det lige så fint at børste almindelig olie på svinekødet. Jeg bruger en genanvendelig sprayflaske med rapsolie.
- Hvis du foretrækker en marinade frem for en dry rub, kan du sagtens marinere det før du tilbereder det i stedet.
Ingredients
- 1 svinemørbrad
- 1 tsk paprika
- 1 tsk brun farin
- 1 tsk salt
- ½ tsk peber
- ½ tsk chilipulver (kan undlades)
- 1 tsk løgpulver
- 1 tsk hvidløgspulver
Instructions
- Tag svinemørbraden ud af køleskabet 15 minutter før tilberedning.
- Imens svinemørbraden får lidt stuetemperatur, kan du blande krydderierne sammen i en skål.
- Fordel krydderierne over hele svinemørbraden
- Læg svinemørbraden ned i din Airfryer og steg den i 20 minutter ved 190 grader.
- Tag svinemørbraden ud af kurven og lad den hvile i 5 minutter før du skærer den ud i skiver.