Kan man bruge vokspapir i en Airfryer?


Airfryeren er et utrolig alsidig køkkenapparat, når det drejer sig om madvarer. Når man er godt i gang med at bruge sin airfryer, kan man dog hurtigt komme til at spekulere på, om du kan beskytte din airfryer ved at ligge vokspapir i den. Svaret er nej. Du kan godt bruge stanniol og bagepapir, men du bør ikke bruge vokspapir.

→ Hey, tjek også mine nyttige tips ud til hvordan du rengør din Airfryer.

Når du tilbereder mad i en airfryer, er det klart, at du selvfølgelig ønsker at minimere mængden af madrester og fedt, som sidder tilbage i kurven efter madlavningen. Desværre er det ikke alle typer af papir og folier man kan bruge i en airfryer.

Vokspapir hører til den gruppe af papir, som ikke bør anvendes i forbindelse med madlavning. Dette skyldes at det er belagt med voks, der vil smelte og sive ud i maven, når det bliver varmt. Vokspairet kan ligeledes brænde fast og forårsage permanant skade på din airfryer – hvilket du selvfølgelig ikke ønsker. Læs videre for at lære mere.

Er det sikkert at bruge vokspapir i en Airfryer?

Vokspapir er et meget nyttigt køkkenpapir, der giver dig mulighed for at pakke madvarer ind for at holde dem friske eller adskille dem for at forhindre, at de klistrer sammen. Det er papir, der er gjort fugttæt gennem påføring af voks.

Voksen forhindrer fugt i at slippe ud eller sive ind i maden, når den bruges som indpakning. Den er fantastisk at bruge som en måtte til at lægge småkager eller andre fedtede fødevarer på, fordi fedtet ikke trænger gennem papiret og kommer på det, der er under. Der er mange anvendelsesmuligheder for vokspapir, men en af ​​dem er ikke madlavning.

Vokspapir er ikke varmebestandigt. Det ryger og eksploderer, når det udsættes for for høj varme. Hvis det bruges i ovnen, vil du bemærke, at det krøller og begynder at ryge og brænde inden for få minutter. Det samme vil ske, hvis det bruges i airfryeren .

Selvom du ikke kan bruge vokspapir i airfryeren, kan du bruge andet køkkenpapir, som pergamentpapir eller stanniol i airfryeren.

Når du prøver at finde ud af, hvad du kan og ikke må bruge i airfryeren, bør du tænke på det som en ovn. Airfryers fungerer på samme måde som en lille konvektionsovn med varmeelementer og en blæser til at fordele varmen. Ligesom du ikke kan bruge vokspapir i ovnen, kan du heller ikke bruge det i airfryeren.

Vokspapir vs pergamentpapir

Hvis du ikke er sikker på forskellene mellem vokspapir og pergamentpapir, vil du gerne læse videre for at se, hvorfor det er sikkert at bruge det ene, men ikke det andet.

Vokspapir

Dette køkkenpapir er belagt med voks (enten sojabønne- eller paraffinbaseret ). Voksen er ikke varmebestandig og er ikke beregnet til at blive brugt ved høje temperaturer. Ved høje temperaturer vil voksen smelte, og selve papiret kan gå i brand.

Du ville bruge den til at pakke mad ind for at holde den frisk, til brug i køleskabet eller bare på bordpladen. Du kan også bruge den til at forhindre, at væsker eller olier trænger igennem til bordpladen, når du placerer fedtede genstande på den. Den kan også bruges til at adskille madvarer i fryseren for at forhindre dem i at blive frosset sammen, som f.eks. hamburgerfrikadeller.

Pergamentpapir

Dette køkkenpapir er belagt med silikone, som giver det en non-stick, varmebestandig overflade. Silicium er varmebestandigt, så det kan bruges i både airfryer og ovn.

Da det er varmesikkert, kan det bruges til mange flere ting end vokspapir, som f.eks. beklædning af bageplader, indpakning af mad, der skal tilberedes på papillote , eller som underlag til at lægge ting på, så de ikke siver igennem til bagepladen. eller tæller nedenfor.

Hvorfor bruge en Airfryer

En airfryer er en utrolig nem måde at tilberede stort set alt på. Du placerer maden i en kurv, og varm luft cirkulerer hurtigt rundt om maden, hvilket gør maden sprød – ligesom når du laver maden i en friture, men uden olien. Du kan lave alt dét du normalt ville lave i en ovn, i en airfryer.

Derfor skal du ikke bruge vokspapir i en Airfryer – Vokspapir er ikke varmesikkert

Den største grund til ikke at bruge vokspapir i airfryeren er, at den ikke er varmesikker. Voksen på ydersiden er brændbar og vil overophedes og brænde meget hurtigt. Dette kan føre til køkkenbrand, hvis det ikke forhindres. Læs altid æsken eller manualen for alt, hvad du planlægger at putte i Airfryeren for at sikre, at den er varmebestandig, ovnfast eller kan modstå den temperatur, du skal lave mad ved.

Voksen kan komme ind i din mad

Når voksen på papiret begynder at smelte, kan det komme ind i din mad. Hvis du har lagt noget på vokspapir, vil det bare klæbe til bunden. Hvis du har pakket mad ind i vokspapir, kan det dryppe ned i alle dele af maden. Mens den anvendte voks er fødevaresikker og ikke vil skade dig, vil den ødelægge din mad.

Det kan forårsage en brand

Fordi vokspapir ikke er varmesikkert, vil det til sidst varme op for meget og få papiret til at brænde. Hvis det ikke overvåges, kan det føre til en brand, der hurtigt kan komme ud af hånden og ødelægge dit køkken eller dit hjem. Det er ikke risikoen værd.

Brug i stedet stanniol eller bagepapir i bunden af ​​airfryeren for at holde tingene klistret eller for at undgå at bunden bliver for snavset.

Sidste tanker om brug af vokspapir i en Airfryer

Forhåbentlig har denne artikel vist dig, at det ikke bare er uklogt at bruge vokspapir i airfryeren, men det er også direkte farligt.

Du kan bruge en række forskellige former for rustfrit stål, aluminium og andre metalfade i airfryeren, såvel som pergamentpapir og stanniol. Disse ting vil hjælpe dig med at lave mad og holde din kurv ren for nemmere rengøring.

Jeg foretrækker at lave mad med kun kurven i de fleste tilfælde i Airfryeren, men nogle gange kræver maden eller processen, at der tilføjes endnu et lag af enten papir eller metal. Det er generelt fint at bruge retter i rustfrit stål, hvilket nok er det bedste valg til de fleste fødevarer.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Seneste indlæg

416 views
Copy link
Powered by Social Snap