Airfryer vs. ActiFry – Hvad er forskellen og hvilken er bedst?


0 Shares

Står du og skal tage en beslutning om hvorvidt du skal købe en Airfryer eller en ActiFry, kan denne artikel forhåbentlig være en hjælp i din beslutningsproces.

For noget af de mange af os Airfryer-elskere var i tvivl om inden vi købte en Airfryer var, hvorvidt vi skulle købe en Airfryer eller en ActiFry.

Derfor vil jeg forsøge at forklare dig, hvad forskellen på en Airfryer og en ActiFry er – og ud fra dette kan du selv danne dig en idé om, hvilken der matcher dine ønsker og behov.

Er Airfryeren mere populær en ActiFry?

Ja, airfryeren er væsentlig mere populær i Danmark, hvis man stoler på hvad Google Trends fortæller os. Google Trends er et utrolig smart værktøj, da den kan give os et visuelt indblik i, hvilke søgeord der er mest populære i Google’s søgemaskine.

Prøv bare at se grafen nedenfor, hvor det er tydeligt, at Airfryeren begyndte at blive væsentlig mere populære en AciFry’eren omkring oktober, 2021.

Kigger man flere år tilbage, har de været nogenlunde lige populære – men den dag i dag, er “Airfryer” et væsentlig mere populært søgeterm end “ActiFry”.

Forskellen på Airfryer og ActiFry

Overordnet set, er en Airfryer og en ActiFry en mini-varmluftsovn. De fungerer begge på den måde, at der cirkuleres varme rundt på meget lidt plads, som i sidste ende tilbereder maden hurtigere.

Dog er der 2 væsentlige punkter, hvor der virkelig er stor forskel på en Airfryer og en ActiFry.

1. Tilberedning af maden

Når det kommer til tilberedning af mad, er der en markant forskel mellem en Airfryer og en Actifry. ActiFry har en “rørepind” der konstant vender maden for at sikre jævn varmefordeling, mens de fleste (hvis ikke alle) Airfryers har en kurv, der nemt kan tages ud og rengøres, samt en digital touchskærm, der gør det nemt at vælge programmer og tidsindstillinger.

2. Mængden af mad der kan tilberedes

Når det gælder mængden af mad, der kan tilberedes, kommer Cosori eksempelvis med tre størrelser: 3,7 liter, 5,8 liter og 6,8 liter. Sammenligner man eksempelvis med en ActiFry XL, har den kun en volume på 1,7 liter, hvilket gør den væsentlig mindre end selv den mindste Airfryer fra Cosori.

Skal du dermed tilberede mad til mere end 1-2 personer, vil du hurtigt komme til kort med en ActiFry – og dermed vil en Airfryer været det mest praktiske valg for de fleste.

3. Forskellen i designet

Forskellen i designet på en Airfryer og en ActiFry er dybest set ligegyldig. Når alt kommer til alt, afhænger dit valg 100% af hvad du skal bruge apparatet til. Dog er det klart, at de fleste Airfryers fylder mere i højden end en ActiFry – men det synes jeg nu ikke, skal holde dig fra at købe en Airfryer, hvis du ønsker dig sådan en.

4. Prisen

Begge typer køkkenmaskiner varierer en del i prisen – herhjemme har vi købt en Cosori Dual Blaze, da vi mente, at den passede bedst til vores behov. Dog skal det siges, at det er lidt mærkeligt at sammenligne de to maskiner med hinanden, da de er meget forskellige når det kommer til størrelse, muligheder og design. Dog vil jeg referere til trends-oversigten øverst i artiklen, hvor det er ret tydeligt, at Airfryers klart er det de danske forbrugere er efter i skrivende stund.

4.1 Priser på forskellige Airfryers:

4.2 Priser på forskellige ActiFry:

5. Temperaturer

ActiFrys højeste mulige temperatur ligger typisk på 185 grader, hvor eksempelvis Cosoris ligger på 200 grader. Tænker du at lave mange opskrifter ved 200 grader, så er det klart, at du bør overveje en Airfryer (eksempelvis fra Cosori, som gør det muligt).

0 Shares

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Seneste indlæg

Copy link
Powered by Social Snap