Hvorfor er alle så vilde med Airfryers?
Der er så mange grunde! Men det er mest fordi dette enkle køkkenapparat tilbereder næsten alt, meget hurtigere end ovnen, med mindre rod og alt det store knas ved friturestegning uden olien. Seriøst, hvad er ikke at elske?
Den tilbereder ikke kun mad hurtigt, den er også meget praktisk. Det betyder, at du kan komme hjem, lægge din aftensmad i airfryeren, tænde den og så fokusere din opmærksomhed på noget andet, indtil den er færdig. Du kan endda tilberede ingredienser fra frosne.
Hvis du ikke allerede har en, vil du blive overrasket over, hvad airfryeren kan. Du behøver ikke bruge din ovn mere, når du først begynder at bruge den.
HVORDAN VIRKER EN AIRFRYER?
En airfryer indeholder en varmespiral og en ventilator. Den opvarmes samtidigt i høj grad og cirkulerer varm luft rundt om maden, ligesom en varmluftsovn, og sprøder det ydre, mens den tilbereder maden til den perfekte indvendige temperatur.
Du tror måske, at airfryeren bare er en erstatning for en frituregryde, men den kan tilberede alt, lige fra morgenmad til kartofler – endda en hel kylling !
HVORFOR KØBE EN AIRFRYER?
Den største grund til at købe en Airfryer er for at opnå samme effekt som en frituregryde, men på en meget sundere måde. Der er dog mange andre gode grunde til at bruge en airfryer til madlavning derhjemme.
Her er et par af de vigtigste grunde til, at du måske overvejer at købe en airfryer.
1. Mindre Rod
Med en frituregryde skal du skifte olie regelmæssigt og rense det fedtede, snavsede indre. For ikke at nævne, at olien ofte sprøjter rundt i køkkenet under madlavning.
2. Det er sundere en frituren
Friturestegning af din mad kan tilføje en utrolig mængde kalorier og fedt til det endelige produkt. Derudover er mange olier, der bruges til friturestegning, usunde og høje i transfedtsyrer.
3. Det er økonomisk smart
For omkring 1.200 kr kan du få en meget god Airfryers, der giver dig mulighed for at lave mange forskellige typer madlavning derhjemme, i ét apparat, så du ikke behøver at køre ovnen.
4. Du sparer tid
Airfryeren har sparet os utrolig meget tid. Det kræver ikke lang forvarmningstid, og det tager langt kortere tid at lave mad, end det tager i ovnen.